onsdag 11 juni 2008

Tisdagstema, retro

Kul ämne för veckans tisdagstema, "retro". Här är mina bidrag, jag hejdade mig vid tre bilder (hmmm, alltså om man kan få räkna kökscollaget som en bild...). Gå in här för att se alla veckans roliga bidrag!

Först som sagt ett litet kökscollage, en skärmaskin köpt på loppis för 10 kr förra sommaren, bakelitbestick och så en emaljkittel (blommiga karotten har ju redan varit i strålkastarljuset ett par gånger så den fick bara vara med lite i bakgrunden).

En gammal telefon med nummerskiva har jag. Den funkar, delvis... Dvs jag hör personen i andra änden bra men de tycker att det sprakar och låter så den får finna sig att vara undanstoppad i ett skåp.

Till sist Hylands Hörnas ABC-bok. Den innehåller små verser på varje bokstav, och tillhörande passande teckningar (blandade författare o tecknare), t.ex:

B Beatles är en sorts orkester, vars frisör har tatt semester
G Glesbygd är en trist miljö, ensam får man stå i kö
S Snabbköp är när folk i massor, står och trängs vid samma kassor

15 kommentarer:

Mors Deka sa...

Men... du har ju mammas gamla bestick på dild =) och telefonen... Jättekul! Kramen!

Anna sa...

Det enda jag minns av Hylands är när Siw Malmqvist satt i den där sängen och läste Pippi Långstrump.

Roliga retro saker!

//Anna

Zoey sa...

Åh, den där skärmaskinen och besticken kastar mig genast en väldig massa år bakåt i tiden - de fanns nämligen i mitt föräldrahem ;D

Pysselprinsessan sa...

Härliga bilder och jag gillar besticken! Det är nostalgi!! :)
Kramar

Erik sa...

Ja, många ting blir ganska snabbt tillhörande gruppen retro. En del har utseende att hamna där direkt. Kul med ABC-boken, har en själv någonstans...i någon låda. ;-)
Undrar hur många svenska hem som skaffade den boken, det var väl för något välgörande ändamål?

christermagister sa...

Vi har en sån telefon kvar i sommarstugan, bra mycket bekvämare att prata i än de små rackarna som säljs nu!

Sirpa sa...

Jag har en likadan helt fungerande telefon, fast i läckert aprikos... bra att ha när strömmen går då dom nya trådlösa inte fungerar!

emmsan sa...

Hihi, härliga bilder..gillar retro;)Telefonen tar en verkligen tillbaka i livet, tog ju evigheter att slå nummret till den man skulle ringa!!!=)Ha det bra, kramar emmsan

Lisa sa...

Åh telefonen ger mig verkligen minnen :D

Zanna sa...

Nostalgi i stora mått. Boken har "alltid" funnits hos min mormor, galet roliga rim.

Fröken Fräken sa...

ABC-boken lät ju himla rolig! Speciellt det där med Beatles.. ;-)

Ojoj, jag antecknar så att pennan snart börjar brinna! Ja, alla affärer i Sthlm. Vilket digert undersökningsarbete du har gjort!!

Jo, men naturligtvis, tygaffärer också!! Jag är nyfiken på den där Sundbybergs textilcentrum. Och så undrar jag om det har blivit en himla massa bra affärer som man inte bör missa ute i Sickla? Outlets och så? Vet du något? Man måste ju vända sig till en expert!

Har verkligen tänkt ta mig till trakterna kring Humlegårdsg. och man får ju absolut inte missa Bolagret!

Jag ska till Sthlm i två omgångar, först i nästa vecka, men det är för jobbet så då får jag stjäla till mig shoppingtid typ. Sedan ska jag åka ner för en vecka den 30/6, då kan jag göra nästan som jag vill. Men ska försöka hinna med lite mer än bara affärer..

Pysselprinsessan sa...

Ja, välkommen tillbaka!
Hihi! Jag tror jag ska vara crazy och kika på tyg imorgon redan... De har rea på en butik i stan som säljer marimekko, spira och mairo etc! Hoppas jag hittar nåt roligt! :)

Kramar

www.gottablandat.wordpress.com sa...

vilken nostalgi gumman!! den där telefonen minns jag hur gräslig man tyckte den var när vi hade den hemma när man var liten... och nu helt plöstligt är den sa himla retro och cool!!!
tack för alla dina söta kommentarer, vad härligt med mallorca!! kraaaaaaaam

Skin sa...

Vad härligt att du har Focusbestick! Jag köpte precis den nya edition till mina föräldrar i present. De fick sina 1960, när de gifte sig, och jag tyckte de behövde kompletteras. De är SÅ fina! Har inte sett dem någon gång på loppis trots idogt letande!
Eva
skinsweden.blogspot.com

Skin sa...

Javisst finns det nya Focus! Duka har dem 1000 kr för 12 st (sked, gaffel, kniv).
Eva