måndag 18 oktober 2010

Ful ankunge blev fin låda + Illum

Illum! Tog bussen ner på stan igår för att gå till Gallerian, passerade "Sverigehuset" (som det ju inte kan heta längre eftersom de har flyttat nån annan stans) och såg att det stod Illum på vartenda fönster (ungefär). Jag pratar om huset mittemot NK, där det tidigare låg en inredningsaffär, som jag just nu inte kommer på vad den hette, det är rätt länge sen den stängde.

Illum?! När hände det här?! Jag åker ju förbi där med bussen ett par mornar i veckan (när jag missar en annan buss som är aningen bättre alternativ för att åka till jobbet). Lite lugn blev jag när jag fick svaret "förra fredan", närmare bestämt den 8 oktober, och jag har faktiskt inte åkt förbi där sen dess, bara gått på andra sidan, men då tittade jag ju i skyltfönster :) Så jag är nog inte en jättedålig spanare i alla fall.

Alltså, Illum har kommit till stan. Kul att titta, och "roliga" priser ;)

Det här gjorde jag på lördan.

Pappersrulle
Jag frossade i papper :) Planen var att klä om diverse skokartonger som inhyser pysselverktyg och material. Tyg blir ju lätt lite för tjockt och servett kräver helvitt eller ljust underlag så jag tänkte att "finpapper" skulle vara grejen men oj, det var ju inte direkt så mjukt och samarbetsvilligt som servett eller tyg...

Härliga pappersark
Som tur är så är det bara en av lådorna som kräver total make over så övriga blir nog lite lättare och snabbare att fixa till.

Skokartong före make over

Den här som är helt inklädd har jag i alla fall fixat med hjälp av instruktion i en bok som jag lånade på Bibblan i lördags efter pappersinköpet.

Skokartong i nya kläder
Instruktion för kartongfix

5 kommentarer:

Tidsmästarinnan sa...

Halloo! Oh, jag har sett vad såna snygga lådor kostar att köpa färdiga (till exempel från danska Bungalow). Bra jobbat! Får man fråga vad boken du lånade hette?
Goder afton på dig!
Kram Susanne

Hobbykällaren sa...

Det syns att du är noggrann, det blev verkligen jättesnyggt!! Är också lite intresserad av vad boken heter.?
Kram Kerstin

Pysselpralinen sa...

Men åh vad mycket fint du har pysslat sen jag var här senast!:-) Paketet var ju urtjusigt! Vad glad man skulle bli för ett sånt! Och lådan ser proffsig ut. Nu blev jag också sugen på papperspyssel.

Böckerna ser härliga och inspirerande ut! Här är det verkligen stillestånd på virk- & stickfronten men desto mer aktivitet vid symaskinen. Jag är en sån periodare! Ska bli spännande att få se vad det blir för olika blommor!:-)

Pysselpralinen sa...

Jag kom på nu att jag ju inte svarat på din fråga om vilken font jag använde till tavlan med texten "send more chocolate".

Jag är ju inte så bra på sånt där grafiskt och olika program och så. Därför skrev jag texten i Word, teckensnittet hette "HGHeiseiKakugothictaiW3". TExten skrev jag i vitt och så använde jag svart färg som "överstrykningsfunktion".
Väldigt basic och oproffsigt, men det funkade. :-)

Loppanpoppan sa...

Vilken bra beskrivning! Blir ju hur fint som helst! Tack!!