tisdag 24 april 2012

Meeera skokartonger

Innan jag kommer in på dagens ämne så måste jag skriva en STARK protest och en massa svordomar...

Jag har i det längsta vägrat gå över till det nya gränssnittet i Blogger, och med goda skäl ser jag nu. Ser jag nu när jag TVINGATS över till detta SKRÄP! Att jag nu ska behöva gå in i Picasa för att se hur mycket av mitt bildutrymme jag använt! Förut såg jag det direkt när jag skulle hämta bilder. Finns säkert mängder av en och annan ny bra funktion, men man får ju inte ta bort sånt som jag gillar! :) Och jag kommer aaaaaldrig att erkänna om jag hittar nåt som jag gillar i det nya ;)

Dessutom försöker de få mig att gå över till deras webläsare, men aldrig att jag gör det. Ja alltså, nån gång kanske, när jag väljer själv, inte för att nån annan säger så bara. De försöker verkligen skrämmas rejält, ger sig på själva kärnan så att sidan för att skapa inlägg såg ut som kvadd med min IE9, men jag löste problemet med ett klick på knappen Kompabilitetsvy.

Såååå, nog om detta (elände) och över till, skokartonger!

Jag har piffat ett par till så nu är de tre i den här omgången (har ett par sen tidigare också) så att det ser lite mera ordnat ut bland de skor som inte får plats på skohyllan.

Understa är den som jag gjorde när jag dokumenterade till beskrivningen.

Mittenlådan gjorde jag enligt min egen beskrivning :) och insåg att jag ju limmar varenda sida, det skrev jag ju inte men är ju upp till var och en hur mycket man vill limma:) Normalt limmar jag fast locket på tyget men nu med låda två så hoppade jag över det och tog inte heller något lim på utsidan av långsidorna men kortsidorna har ju flera lager tyg så där måste jag limma även på utsidan. Det här gick ju också bra :) mindre lim = mindre risk för att kartongen ska ta skada. Men... locket på den här kartongen var tight redan innan tyget kom på så nu sitter det som berg... och då känns det lite vekt att inte ha använt hela limflaskan på locket :) Det känns som att det är tyget jag tar av och inte locket... Och då klippte jag ändå bort lite extra tyg av nerviket på insidan. Så mitt tips är, kartonger med tight lock ska nog förbli naturella.

Överst är den Modiga lådan, jag gjorde revolution i mitt pysslande och använde limstift! Nåja, inte överallt, men en hel del. Men jisses, det går ju så snabbt så det känns som rena dopingen! :) För mig har limstift varit kopplat till julkortsfixande, kortlivade ;) saker, inte saker som ska vara livet ut (några av mina lådor har nog firat 10 år i alla fall). Men helt litar jag inte på stiftet :) så på alla ställen med flera lager tyg, kortsidorna på lock och låda och undersidan, har jag använt mitt kära allroundlim. Och jag har en teknik som gör att det inte blir för mycket lim, mer om det i ett kommande inlägg, så mina skokartonger mår prima, inte minsta buktande någonstans.


Men iiiiih, nu hittar jag riktigt allvarliga feeeel i nya gränssnittet! Inget alt-attribut i html-koden till bilden, jag som alltid skriver in en bildtext! Och storleken!!! Bilden blev ju pytteliten nu. I gamla gränssnittet hade jag kryssat i stora bilder, nu fick jag ju inte ens välja storlek när jag hämtade bilden insåg jag just, och den blev bara 245 x 320 mot förut 306 x 400. Jag måste alltså själv, efter hämtning, lägga till textattribut och fixa storleken?! Finns visserligen snabblänkar ser jag, men vad var det för fel med att det var rätt från början förut, va?! Sån här storlek vill jag ju ha, automagiskt.

Tre tygklädda skokartonger

Och till sist, jag förstår ju verkligen inte Fröken Fräkens kommentar, att om man klär kartongen med papper så ska det vara tjockt så att det ska bli slätt. Neeeej, inte då, det ska vara det tunnaste av tunt, servetter så klart! Blir skrynkligt och jättefint :) Äh, det jag vill säga är att man använda precis vad man vill, beroende på vilket resultat man vill ha! Fast en regel finns, hallå Fröken det handlar faktiskt om att klä om fula skokartonger, inte tjusiga IKEA-lådor ;) Det handlar om Återbruk. Obs notera också, för servettdecoupage krävs vita/ljusa kartonger.

Här en skokartong som jag gjorde servettdecoupage på för ett antal år sen. Sorry, bilden visar inte så mycket men jag orkade inte ta en ny.

Skokartong med servettdecoupage
Och faktum är ju att jag klätt betydligt fler skokartonger med tjockt papper, som syns på den här bilden där man också får en skymt av en urgammal tygklädd låda, fixad innan jag insåg att man nog inte ska vräka på lim... så locket buktar neråt rejält. Den fick en flärp också, funkar bra på lådor där locket inte sitter så hårt annars får den vara mest som dekoration. Och här finns en liten guide om att klä skokartonger med papper).

Skokartonger klädda med papper

1 kommentar:

Anonym sa...

Så vackra skokartonger, du kan du;)

Här har vi inte fattat vad för förändringar som alla pratat om för hos oss har det inte hänt något. Men det är inte så konstigt heller då vi haft den Nya bloggen hela tiden;) och jag lovar att det är en vane sak ;)

Ha det så bra
Kram