torsdag 26 april 2012

Lakritsfestival

I helgen gick ju den årliga Lakritsfestivalen av stapeln och jag gjorde mitt första besök i detta himmelrike.

Det blev en hel del provsmakande så klart :) fast personligen tycker jag att en del smakbitar var i största laget, men det kanske jag är ensam om att tycka... Man ska ju faktiskt inte överdosera lakrits, och så blev man ju rätt mätt, fast det var kanske bra så att man sansade sig lite i köpandet :)

Lakritsberg :)

Här t.om tillverkades det godis på plats! Det var väl det som hamnade i provsmakningen gissar jag, snacka om närproducerat och färskt! Men det som var i burkarna som såldes var nog packat i förväg i alla fall :)

Lakritstillverkning pågår
Lakrits i burk

Den här hatten skulle man ju inte tacka nej till, tänk så praktiskt att ha godiset så nära till hands :) Eller farligt, farligt.

Lakritshatt!

På grund av en viss mätthet :) och framför allt för att inte frestas av att ha en massa godis hemma så blev det ett rätt så begränsat inköp. En strut karameller, ett paket suuupergod kola och några askar rålakrits, som jag köpte lika mycket för innehållet som för de fina askarna så klart :)

Det här var som sagt mitt första besök på Lakritsfestivalen så jag blev lite överrumplad av det fullkomliga havet av lakrits inne i lokalen. Till nästa år ska jag planera lite i förväg, kika på vad det är för utställare och vad de har för produkter, så som jag brukar göra när jag planerar besöket på Syfestivalen. Och precis som med Syfestivalen så har jag redan skrivit in i kalendern när det är "fest" igen, 20-21 april 2013 är det Lakritsfestival igen! :)

Mina lakritsinköp

Tycker fortfarande att det är en hel del konstigheter i det här gränssnittet. Visst, bekvämt att det finns en snabblänk för att lägga in alt-attributet i bilderna men... då får man title-attribut på köpet, fast man lämnat det tomt, och då syns inte bildtexterna i inlägget sen! Och 12-timmarsklocka i schemaläggning... tycker inte om. Eeeeh, jaha, 12-timmars när man väljer tid, men visas sen som 24-timmars, men jisses då.

Och visst, tjusigt med snabblänkar för att ändra storlek på bilder, men de har ju missat min favoritstorlek :) Jag vill ha "storlek s512" som jag kallar den, mittemellan Bloggers "Stor" och "Extra stor", den storleken som jag använt på de här bilderna (och som jag annars mest använder i min fotoblogg). Men jag ska härda ut :) tänker inte fega ur och backa tillbaks till gamla gränssnittet.

3 kommentarer:

Hannis sa...

Lakritsfestival...
Jisses, vad jag skulle käka!

Du, kan du på ett pedagogiskt sätt förklara det här med tidsinställda inlägg.
Jag fattar inte det här med klockan!! När jag skulle testa blev det publicerat direkt!

Bra helg till dig/Hannis

Anonym sa...

härligt med lakrits festival, tänk att det finns sådana... Hm om det finns en för lakrits så bör det ju finnas en för choklad... (mmmums måste googlas sen)

Här gillas fortfarande de nya typsnittet på blogger men kan troligtvis bero på att jag aldrig riktigt lärde mig den förra;)

Önskar dig en härlig helg och så roligt att ha dig tillbaka i blogglandia lite oftare;)
Kram

Fröken Fräken sa...

Lakritsfestival? Finns det sådant? Tänk vad de kan hitta på! Lakrits ska ju annars köpas i Finland. Jag vet inte vad det är, om de har något förbud mot att exportera ut lakritsen innan den har legat tills sig ett par månader, för det är bara i Finland som den känns sådär färsk.

Jo, men jag var ju tvungen att använda IKEA kartonger eftersom jag inte hade några vanliga skokartonger hemma. Det var ju nästintill ett handikapp juh!

Nu blir det flytt till annan lägenhet i detta vattenskadekaos. Är man konstig om det som man är mest förtjust i i den nya (ersättnings-) lägenheten, den fönsterbräda i marmor som går i vinkel? Men jag tänker prova på att leva minimalistiskt, vi får väl se hur det går..! Jag kanske börjar dekorera med filkorkar? (vaaaad ska du nu göra med dem??) Här har vi gamla hederliga filpaket som man rivr upp. Lite ordning alltså. :-D