onsdag 25 april 2012

Lästips

Alltså det här med tidningar gillar jag inte, att det finns alldeles för många bra! :) Här kommer några tips från mig.

Svenska pysseltidningar är det ju ont om så de känns ju självklara att köpa. Senaste Underbara idéer kom ut för inte så länge sen men sen dröjer det väl till vintern innan nästa nummer, bara futtiga två nummer per år.

101 Idéer har ju trevligt nog ökat till det dubbla i alla fall, åååh bara tre veckor till nästa nummer, och jag prenumererar så jag kanske får tidningen nån dag tidigare :)

Tidning, Underbara ideer

Jag har väl inga planer på att sticka ett sånt här monster, men filuren är ju helt oemotståndlig så jag måste ändå ta med en bild :) Ett annat projekt från tidningen är dock under skapande.

Sticka ett monster

Quilt-tidningar finns det en uppsjö av (bara en svensk tror jag) men gemensamt för de flesta är att de har rätt trist layout på artiklar, trista bilder och väldigt mycket traditionellt lappande med yttepyttesmå rutor/bitar och massa handsöm. En pärla har jag dock hittat och det är Magic Patch.

Jag brukar botanisera bland svenska (så klart), engelska, franska och spanska tidningar men tyska fattar jag inte ett ord av (utom de vi fått som låneord till svenskan) så de tittar jag inte ens åt. Förutom... hittade för ett tag sen ett specialnummer av nån tidning som innehöll enbart mönster på väskor, då var det ju bara att ignorera alla språkhinder :)

Tidning, Magic Patch

Marie Claire Idées är ju en favorit som kanske märks av att den fått en helt egen pärm för alla måste spara-sidor, och just nu väntar jag på nytt nummer. På minussidan är att tidningen innehåller saker som annonser om kläder, hudkrämer och annat ovidkommande. Men att lära sig franska sticktermer var charmigt :)

Men min aaabsoluta favorit bland tidningar, alla kategorier och inte bara pyssel/sy/handarbete, är Making Magazine. Förutom att man blir glad av att bara titta på de fina framsidorna :) så innehåller den mycket bra pyssel och fix! Men den kommer inte att få en egen pärm... för det finns knappt en sida i tidningen som jag ratar så jag måste behålla tidningarna hela! :) Pyttepyttelitet minus för en sida med stickbeskrivning (vad är chansen att man skulle gilla just det plagget?) och ett recept i varje nummer. Jag är allergisk mot recept i pysseltidningar! Julgodis är kanske gränsfall att få klassas som pyssel.

Tidning, Making Magazine

Yo-yo har jag tänkt att testa, kanske inte på örngott dock... Eller, snyggt att vakna med det mönstret intryckt i ansiktet...

Yo-yo på lakan och örngott

Lapptäcke i färger som jag gillar (att det ska vara så svårt att hitta perfekta tyger bara!), och himlans bra storlek på rutorna :)

Lapptäcke

3 kommentarer:

Anonym sa...

Men åååå de överkastet på sista bilden var helt underbar... Tänk om jag och symaskinen ändå kunde komma överrens;)

Härlig genomgång av tidningar och här längtas det också efter 101:an;)

Kram

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Har faktiskt aldrig köpt en ren pysseltidning, har hittills fokuserat på inredningstidningarna. Men kanske borde man utvidga sin horisont... :-)

Hoppas du har haft en fin onsdag!

Hannis sa...

Nu har jag varit inne och ändrat bredden men då hamnade min header helt konstigt...
Just nu orkar jag inte ens. Inte ofta som jag blir gnällig men jag känner: Kunde dom inte bara låta det vara som det var???

Gillar dina lådor!
Står högst upp på min pyssellista nu=))