måndag 30 april 2012

Korkade korkar

Vi kan börja med att konstatera att de där nya fil- och mjölkpaketen, om såna tycker jag INTE. En del kanske anser att de inte är nya längre, men jämför med hur länge vi hade de föregående så... De nya är absolut nya. Och för höga. Jag härdade väl ut ett halvår innan jag insåg mig besegrad av Paketen, jag fick flytta om hyllorna i kylen så att paketen kunde stå upp på nedersta hyllan (där man ju ska förvara mejerier och annat känsligt) för liggande mjölkpaket läcker, krävde en viss lutning för att det inte skulle bli översvämning i kylen. 1-0 till Paketen.

Så för ett tag sen tänkte jag att på nåt sätt måste jag väl kunna vinna en poäng mot Paketen. Jag har minskat min konsumtion av mjölk men den var redan låg så det tror jag inte Paketen bryr sig om men så plötsligt fick jag för mig att jag skulle börja samla på korkarna, nånting måste de väl kunna användas till?

När jag kommit på vad de skulle vara till så inträffade en katastrof. Plötsligt var korkarna mindre! Så vad göra? Jag fick byta filsort, från A-fil till vanlig. Helt ok, billigare och jag vet egentligen inte varför jag köper A-fil. Kanske en liten gnutta seger till mig på så sätt? Sen en dag var det stora korkar på A-filen igen, hallå hur ska ni ha det?! Numera väljer jag alltså fil, och mjölk, efter vilken kork som sitter på, inte efter innehållet i paketen :) Klar seger till Mig.

Här är... vita korkar mot vit bakgrund... och längst fram ligger en stor kork (till vänster) och en liten (till höger). Ser kanske inte ut att vara stor skillnad men jag kan lova att det syntes direkt på det som jag använt dem till i alla fall. Använt till vad...? Fortsättning följer :)

Korkar från fil och mjölk

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men vad du väckte nyfikenhets-trollet nu;) Vad kan det vara som du pyssliga människa hittat på nu??? Hm spännande;) Roligt att du väljer dryck efter kork iaf.

Hoppas helgen varit till belåtenhet och att du haft möjlighet att njuta av det vackra majvädret.
Kram

Skapligt Enkelt sa...

Jag samlade på mig en massa korkar. Någonting skulle de ju kunna vara bra till! Till sist använde jag dem i en matteövning i en klass. Eleverna klippte ut cirklar med siffror som de tryckte in i korkarna. Sedan tog de korkarna och tränade på att "lägga största talet med fyra korkar", "lägga två tvåsiffriga tal med så stor differens som möjligt"...osv. Barnen tyckte att det var jättekul. Utom en mjölkallergiker, som trots att korkarna var väldiskade, reagerade på dem.