torsdag 27 februari 2014

Ordning på djupet, fixat fack till handväskan

Ibland behöver man ha med sig en tidning eller en mapp med papper, och då åker stora handväskan fram. Jättepraktiskt, allt i en väska istället för den vanliga/mindre handväskan, plus en kasse för tidningen/mappen.

Men... I den mindre handväskan ligger ju alla saker stilla på sitt bestämda ställe, i diverse olika fack. Den stora dock, den är bara STOR. Och allt hamnar huller om buller på botten. Nämen vilken oooootur, då blev jag ju tvungen att sy nåt :)

Hmmm, ja, tyget är kanske i somrigaste laget, men det var liksom ett experiment och jag visste inte hur det skulle bli så jag tog ett tyg som jag hade mycket av.

Extrafack som insats till handväskan

Vlieselin i "ryggdelen", alltså den högre delen, fixar lite stadga. Och lite blandade storlekar på facken.

Vlieselin ger stadga åt väskinredningen

Och sanningen att säga, sen jag köpte den stora handväskan så använder jag ju den mer än den gamla, mindre. Det är väl det som kännetecknar ett bra köp? :) Det är ju bara så skönt att ha nånstans att stoppa ner mössa, halsduk mm när man t.ex går in i en affär.

Turkosrödblommig väskinredning på plats i handväskan

Men den turkosrödblommiga väskinredningen får nu vila till sommaren för jag har sytt en i lite murrigare och vintrigare färger till vinterperioden. Blågult, lite kungliga färger liksom :)

Och för att jag ska få användning för den turkosrödblommiga så får väl skaffa nig en stor sommarväska också. Sån otur va:)

Blågul variant av väskinredningen

1 kommentar:

Fröken Fräken sa...

Vänta nu här, är det alltså så att man ska stoppa ner sina olika livsnödvändiga pryttlar i väskans fack för att undvika att allt samla i en röra i botten?! Jahaaaaaaaaaa, det var så jag borde göra för att undvika mina dagliga "Hjälp, var är plånboken, jag har tapp... nä, här var den visst!"-utrop. Mycket snitsig lösning du har fått till får jag säga. Och jag får verkligen ta mig i kragen och sy något snart. känns som att jag ligger på efterkälken, jag drar bara igång resningar och som idag råkade jag visst måla om köket och hallen. I precis samma färg som förut visserligen, men det behövde bättras på. Synd bara att jag är den enda som ser skillnaden mot förut...