torsdag 20 februari 2014

Längtar till nästa Syfestival :)

Jag var på vårens Syfestival i lördags, och längtar redan till höstens :)

Som vanligt, en del av charmen med mässan, picknickytan. Och en lyx som jag inte sett förut men som förmodligen också finns varje år, en micro.

Picknick-skylten

Sen blir man ju bara så glad när man ser såna här karameller! En liten bråkdel bara av alla trådrullar hos Janome. Den här bilden är också med för att ni längre ner ska förstå hur duktig jag var :)

Härliga sytrådar i karamelliga färger

Och så ett avslöjande. Jag fascineras på varje Syfestival av de otroligt fina bandbroderierna hos Kreativt Broderi och den här gången kände jag också på ett band, underbart siden! Och priser därefter. Det förklarar naturligtvis (här kommer avslöjandet) att demotavlan används år efter år, och fylls på med ett par motiv i taget.

Ja den har i alla fall hängt med minst ett år. Jag jämförde med en bild jag tog i februari förra året och sedan dess har t.ex kycklingen och tussilagon tillkommit. Och det är ju lysande, den är redan fantastisk, och ännu mer fantastisk kommer den att bli. Hoppas den aldrig blir färdig :)

Underbara bandbroderier

Ett mål med mässan var att jag inte skulle handla nåt. Förutom de "obligatoriska" tidningarna som jag köper varje gång, gamla nummer av sy- och sticktidningar.

Sen skulle jag nog troligen kanske köpa lite mönster. Och där var jag duktig, föll inte i fällan "fyra för nånting bara för att det är billigt". Det blev bara ett enda mönster.

Blusmönster

Jag deltog i två workshoppar. En handlade om att sticka fuskflätor, men jag skulle gå till en annan efter halva tiden så det blev lite stressigt och lite fel... Alltså inget att visa upp här.

Det jag skulle till efter stickningen var att sy en applikation och testa olika trådar. Det syns knappt, men kors och tvärs över hjärtat har jag sytt med olika läckra metallictrådar.

Ni kommer ihåg bilden på de frestande trådrullarna ovan? Fatta då hur duktig jag var som motstod ett otroligt fynd i form av en påse med fyra (tror jag det var) rullar metallic för sanslösa 100 kr! Vännen J köpte både en sån påse och en annan fyndpåse med fem (?) rullar självlysande tråd, också 100 kr. Och jag är därmed självklart ursäktad för att jag inte kunde låta bli att köpa den här fantastiska blågula silkiga saken.

Sytt applikation, hjärta med test av olika trådar

Och kan man fynda så är det faktiskt tillåtet att handla. 10 kr styck för blixtlås, delbara dessutom. För att göra av med mitt överflöd med tyger så kommer jag att behöva blixtlås, och i synnerhet ett långt delbart har jag letat efter till ett väskprojekt.

Fyndat blixtlås

Nåt som stått på listan för inköp nån gång längre fram är en sicksack-sax. Ganska lågprioriterat med tanke på vad såna kostar, runt 350 pix. När jag såg en på mässan kunde jag ändå inte låta bli att fråga vad den kostade. Den såldes i ett set med en vanlig sax och en liten hopvikbar för... 100 kr! Och jag fick sicksacken för 40 kr :) Ingen kvalitet med andra ord, men tillräckligt ok för att inte kunna motstå ett sånt oemotståndligt pris. En chans som nog inte kommer igen.

Fyndat sicksak-sax

Köpstopp på garn och tyg, men så hade Stoff & Stil precis den typ av tyg som jag letat efter i ca två år. Då kunde jag ju inte chansa på att det skulle kunna finnas kvar när jag ger mig själv tillstånd att handla tyg igen, om några månader kanske. (Tyget heter Mikrofiber med paisleytryck).

Fantastiskt färgrikt tyg med paisleymönster

3 kommentarer:

Runge form - Karin sa...

Det är en härlig mässa/festival. Jag köpte också bara sånt som jag verkligen behövde ;-)

Scaniatjejen sa...

Verkar ha varit en toppentillställning! Håller med om att du var duktig som motstod en massa köp, är ju jättesvårt när man är omgiven av massa fina grejer man vill ha!=D Vacker bild på de färglada trådrullarna!

Önskar jag hade kommit ihåg att ta bild på vad vi åt igår, då hade ditt samvete mått väldigt gott: Lasagne med två sorters ost, marängrulle med grädde och hallon samt vit chokladcreme med bär.=P

Ha det bra!

Fröken Fräken sa...

Alltså, nu måste jag komma in här och säga VA? Åka på Syfestival utan att köpa något! Jag blev ju alldeles förskräckt, uppbragt, ja det var så att jag frågade mig vart världen egentligen är på väg?!?!
Men så läser jag ju vidare och ser att det blev en del smått och gott också. Jag trodde det ju var lag på att man måste köpa minst en tio olika tyger i alla fall!
Du skulle se den zickzacksax som jag ärvt av min mormor, det är en tung pjäs helt i järn som hängt med i många år. Men sedan har jag en mängd andra mönstersaxar från bland annat Fiskars som har klarat sig bra, men de har å andra sidan bara varit för papper så det kan kanske inte riktigt jämföras (även om de får jobba hårt när det ska tillverkas julkort och slås in paket).

Nu har det blivit slask här med. DU kan ju tänka hur mycket när det kom typ 2 dm nysnö under fredagen och lördagen.. så det ska bli så roligt att nu gå ut med en massa grejer till sopåtervinningen.... jaaaaa....