onsdag 1 januari 2014

Rosa är inte rött, hyacinter

Tänkte att jag skulle testa nåt nytt i år och inte köpa vita hyacinter, eller rosa, eller blå. Röda lät ju väldigt läckert tyckte jag. Men alltså, om man odlar hyacinter, och är färgblind (uppenbarligen), då borde man väl snacka med nån trevlig kamrat som kan hjälpa till och färgbestämma blommorna innan man levererar till affärerna och utlovar en viss färg...?

Jag är verkligen inte den rätta att ange exakta namn och toner på färger, men rött känner jag igen i alla fall. Och det här skulle jag snarare klassa som rosa, eller närmare bestämt cerise.

Cerise hyacint

På nära håll blir det ännu mer uppenbart. Och man ser ju hur tomten ser helt förskräckt ut! :)

Cerise hyacint på lite nämre håll

Och saken är ju verkligen avgjord när man jämför med nåt som verkligen är rött, som mina tovade dekorationer i skålen med värmeljus.

Ja det här med färger, olika skärmar kan ju visa färger på olika sätt. Men även på den mest okalibrerade skärm borde det väl klart framgå att blomman är cerise och inget annat :)

Årets amaryllis väntar jag fortfarande på att den ska slå ut, igår började knoppen äntligen krypa ur sitt skal, just som jag börjat ge upp hoppet.

Cerise hyacint och röda tovade dekorationer

1 kommentar:

Choices by Annie sa...

Detta är helt klart ett tydligt fall av färgblindhet på odlaren;) Jag håller absolut med att hyacinten är rosa och inte röd.

Önskar dig en fin lördagskväll
Kram
Annie