måndag 30 december 2013

Höstkasse, och overlockens första insats

Ja det har ju blivit rejält glest mellan inläggen under hösten och (den så kallade) vintern, men pysslande förekommer ändå, bakom kulisserna. Till exempel så har Sommarkassen fått en kompis, Höstkassen.

Sommarkassen är alltså den hopvikbara (hoprullbara) kassen som jag sydde just i somras, och som jag sydde av just somrigt tyg. Av samma skäl, tidpunkt och tygval, så kallar jag nästa kasse för Höstkassen. Precis som sommarkassen så fick den ett lite retroaktigt tyg, en stuvbit från Ohlssons.

Och ja då, det är en vinterkasse på gång också, så klart :) Det är ett par sömmar kvar men jag funderar på att vänta med att göra färdigt den tills det faktiskt blir lite vintrigt på riktigt ;)

Sytt hopvikbar kasse i höstfärger, lite retro

I och med höstkassen så fick overlocken alltså sy sin allra första Riktiga söm, alltså sy på nåt annat än provlappar. Eftersom sidsömmarna på kassen är "inbakade" genom det som jag kallar örngottssöm så blir det inte mycket sicksackande.

Här är faktiskt det enda som jag sicksackar på kassen, och då fick jag alltså använda min nya leksak :) Jag sydde först en raksöm med vanliga symaskinen, eftersom jag skulle sy dekorsöm också, och se till att få fast resåröglan på framsidan ordentligt.

Overlockat kanten

Apropå tyg, ja det är ju beroendeframkallande. Såååå, ja jag var där i helgen igen :) och hade sån "otur" att det var 20% rabatt på allt! (utom eventuella reasaker antar jag). Gick därifrån med en kasse fullproppade med olika stuvbitar.

Rean gäller året ut men som tur är ;) så står det inte på webben om de har öppet imorron eller inte och då vet jag ju vart jag inte ska gå imorron i alla fall. Om de är så hemliga av sig så får de behålla sina tyger. Eller sälja till nån annan. Fast jag har ju iofs redan rensat lådan med lapptäckstyger ;) Hmmm, hörda jag nån säga köpstopp på tyger Monika?

Dekorsöm på hopvikbar kasse

Hopvikbar och lätt att ta med, har använts flitigt under hösten. Och coming soon som sagt, Vinterkassen. Med måååånga overlocksömmar.

P.S. En ny kategori i mina etiketter, har lagt till "Väskor och kassar".

Hoprullad hopvikbar kasse

4 kommentarer:

Malin på pastill.nu sa...

Väldigt fin kasse och mycket passande till den här årstiden som ju är mer av en lååååång höst :-) Önskar dig ett riktigt gott nytt år!

Annika GW sa...

Så fiffigt med en väska för varje årstid! Gott nytt år! öskar jag dig. / Annika

Pyssellycka sa...

Tack för kommentaren på min blogg! så kul när läsare lämnar spår.
Fin kasse! Och vad roligt med en ny overlock! Nu har du mycket kul framför dig!

Jo sa...

Vilken smart sak, och vilket bra OL-projekt! :)

Jag var faktiskt i närheten av legendariska Tyg-"Skroten" idag men hoppade över att gå in!! Det kändes som att jag faktiskt har nog med tyg. Just nu, ska tilläggas, det går nog över snart! ;)