söndag 19 januari 2014

Möbelfixeri

Det blev ju inte mycket bloggande under hösten, men det betyder som sagt inte att jag låg på latsidan pysselmässigt. Ett projekt som jag gav mig på var att måla en träkista som jag har som sängbord. Målandet har varit planerat ett antal år, t.ex så är före-bilden tagen 2011... Här tas inga förhastade beslut :)

Kista omålad

Jag ville att träet skulle lysa igenom så jag var väääldigt försiktig i mitt målande. Så här såg lager ett ut. Kanske inte så jättestor skillnad mot innan :)

Ett lager färg på kistan

Och så den färdiga kistan. Det blev som jag hade tänkt, men som befarat så var det lite jobbigt med lukten av målarfärg under torktiden, och det är ju ett problem för jag har ett gäng skåp som jag vill måla också. Fast en del av färglukten berodde på att jag glömde sätta på locket på färgburken en dag :)

Vad kistan innehåller? Foton! Fullproppad med foton. Ja ni vet, såna där på papper, som man hade på 1900-talet :)

Färdigmålad kista

3 kommentarer:

Lavendel och Kamomill sa...

Tjusigt.
Ingen som vet vad pappersfoton är längre ;) Jag envisas dock med att skicka mina digitala för framkallning. Ok, inte alla. Då skulle man ju drunkna i bilder. Men de bästa :D

Ha det fint!

Anonym sa...

Å, så fin! Jag undrar vad du använt för typ av färg. Jag har precis slipat klart en kista, men vet inte vad jag ska använda för färg.... Jag vill ha som du, att man ser ådrorna.

Anonym sa...

Å, så fin! Jag undrar vad du använt för typ av färg. Jag har precis slipat klart en kista, men vet inte vad jag ska använda för färg.... Jag vill ha som du att man ser ådrorna.