måndag 28 november 2011

Lite julpyntat, och ljusjakt

Vi börjar med den lite jobbiga, eller pinsamma delen, ljusen.

Ljusbrickan köpte jag för två år sen och lyckligt nog så hade de också passande ljus i samma affär. Jag har glömt vad de kostade. Förra året var jag in i samma affär, på sommaren eller tidig höst, och hade sån tur att de hade samma typ av passande ljus som jag köpt året innan. Ljusen var prismärkta 75 kr och det var rea halva priset, ett kap! Och nej, jag kommer verkligen inte ihåg (förträngt?) vad de kostade första året.

Så i år, i lördags i sista stund, tog jag självsäkert bussen bort till affären på Sveavägen och gick sen med tveksamma steg. Jag hade ju gått förbi där någon vecka innan, och... som en blixt kom tanken, affären låg ju inte där då! Men kanske nu...? Mirakel? Gick förbi en olivoljeaffär och några meter till, och tvärvände. Gick in i affären och fick det ofattbara bekräftat, jodå affären VASS hade klappat igen.

Desperat. Jag ville ju inte ha vilka ljus som helst utan höga men bara 6 cm i diameter, gick på nit i ett antal affärer och tog till slut till sista utvägen. Gick till Lagerhaus som jag brukar undvika eftersom de snikar och tar betalt för sina kassar, jag hade dock utrustat mig med en extra kasse ifall jag skulle tvingas ta till nödlösningen - jag vägrar att betala för att göra reklam.

Och tänk, de hade perfekta ljus! Pinsamt 1: jag ville verkligen undvika att gå dit, och så hade de perfekta ljus. Pinsamt 2: när jag betalat började tjejen i kassan packa ner i en pappkasse, utan att ta betalt för kassen! Så de har slutat ta betalt för kassar? Men jag hade kasse med mig (har oftast det, det blir så mycket skräp hemma med alla kassar, och framför allt om jag tror att jag kanske måste gå Dit) så jag packade i den medhavda. Pinsamt 3: ljusen var verkligen fantastiskt lika de jag köpt de två föregående åren så när jag kom ut jämförde jag etiketten under med ett gammalt nerbrunnet ljus som jag haft med mig, det var verkligen samma, och de kostade... 29 kr. Så jag säger tur att jag bara betalade halva priset förra året, och att jag verkligen inte minns vad de kostade första året.

Jag köpte ljus till nästa år också :) så slipper jag desperat gå och leta i olika affärer då :) Och, ja, mycket sparsmakad dekoration, det där med brandrisk ni vet, också därför jag inte vill ha tjockare ljus, så att de inte ska övertända eller brinna för fort/smälta varandra.

Ljusbricka till advent
Ja ljusen står på sin ljusbricka, och det betyder att hjärtan på tråd fick flytta, ner i en Cult "Smycka"-kruka som piffats med JUL som köptes på Hem-mässan förra hösten. (Och krukan har jag vridit så att dekorationen, en blomma av nåt slag, hamnade på sidan).

Och framför står mina små betongljusstakar med prinsesskronor som ljushållare, tomma, hade visst glömt att köpa julgransljus, måste ha haft tankarna på annat, andra ljus :)

JUL på kruka
En liten tillökning i Cult-familjen blev det också till årets adventspyntning, en ny kruka, med gigantisk lackstämpel i härligt julrött.

Kruka med lackstämpel

2 kommentarer:

Hannis sa...

Hehe, skönt att höra att jag inte är ensam om den typen av förvirring!
Du har i alla fall en del ljus nu kan man säga=))

Gillar dina betongisar.
Måste prova det här med betong, undrar hur länge jag tjatat om det???

katha´s kortmakeri sa...

Å så mycket fint du visar. Blev helt klart över förtjust i de små betong ljusstakarna med kronor i . Måste leta å se om du har fler bilder på de små söta.
Tack för titten vi ses igen!
Kram Katha