onsdag 9 november 2011

Gjorde det igen fast jag aldrig skulle

Hoppsan det blev visst ett litet uppehåll i bloggandet... Jag har fokuserat på lite annat, och så har händerna varit rätt så upptagna av stickande.

När jag gjorde den här rosa tidigt i våras så skrev jag, "aldrig mer". För det var så tunt garn, ett nystan en sjal det låter ju bra, men garnet tar verkligen aldrig slut!

Mohairsjal av ett nystan
Men så är det ju det där med färgkombinationer. Den rosa funkar jättebra till min grå jacka, men inte till den svarta, så mot bättre vetande bestämde jag mig för att sticka en till :) En turkos var det tänkt, men det supermysiga garnet finns inte i så många färger så det fick bli en som nog är mer åt det kornblå, men i alla fall bättre än rosa till den svarta jackan.

Mohairsjal igen
Ville visa sjalen "in action" också och då kommer ju problemet med fotografering, sträcka armarna låååångt ut och knäppa en bild (tack och lov för vridbar skärm i alla fall).

Blå mohairsjal
Men sen efteråt så hittade jag den perfekta fotomodellen för att visa upp en sjal, en lampa med lång och smäcker hals :) Hon skötte sig jättebra och ska garanterat få flera uppdrag, vi har redan börjat diskutera nästa projekt, kanske stalja lite mer. Nästa projekt är redan igång, och det är... en till luddig sjal! :) Den rosa har nämligen fått flytta till Småland och går omkring på en likadan grå jacka som jag har och direkt efter att jag gett den till vännen M så åkte jag till garnaffären och köpte ett nytt nystan :)

Men sen får det bli stopp på sjalar, sen står vantar och sockor på tur, och det kan ju bli intressant... Vantar har jag stickat en gång förut, men det var sisådär ett hundra år sen ;)

Supermodell för visning av sjal

4 kommentarer:

Tina sa...

Nu blev jag lite nyfiken ;o))

Vilken typ av garn och stickor har du till sjalen...? Och ökar du en maska i början och en maska i slutet av varvet för att "bredda" den...?

Känner mej nämligen lite sugen på att göra en sån.

Anonym sa...

Tack för informationen!

(Blogger låter mej inte kommentera under mitt eget namn....*svär*)

Ska försöka mej på en sån där sjal när julklappsstrumporna är färdigstickade... ;o))

Hälsningar från Tina i stugan

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Himla snygg! Och ser oerhört mysig ut.

Själv håller jag mig borta från stickning. Har försökt komma igång ett par gånger utan vidare succé. Satsar på att skicka ett par beställningar till mormor ibland istället. :-)

Hoppas du har en fin start på veckan!

popetotrora sa...

Vilka himla fina sjalar du fått till! Jag har flera gånger varit på väg att virka en sjal till mig själv, men det blir inge bra...