söndag 27 februari 2011

En till luddig sjal

Med förra sjalen var syftet att testa på det där med att sticka jättestora maskor, nu har jag gjort en sjal till och alltså ökat antalet med 100% :)

Den här gången var syftet bara att testa modellen "ett nystan, en sjal", man bara lägger upp några maskor och sen ökar en maska i början på varje varv och stickar tills garnet är slut. Jag blev så sugen efter att ha sett en bild i Galen i garn, där de hängt en rad med fluffiga, pastelliga sjalar på rad. Men det blir nog bar en sån för mig, för garnet ville ju liksom aldrig ta slut! Tunt, tunt mohairgarn, ja och luddigt så klart... så får jag rolla soffan igen :)

Nästa stickprojekt blir iofs en sjal till, men inte mohair den här gången utan det blå, av lin, som jag köpte på mässan förra helgen.

Mohairsjal av ett nystan

6 kommentarer:

Hannis sa...

Så jä... fin!
Jag vet att man inte ska svära men ibland så behövs det.
Jag måste bara lära mig att sticka och virka!
Hur länge har jag tjatat om det hos dig egentligen??

Förresten, vet att du är bra på det här med etiketter på inläggen.
Om man vill byta etikett på gamla inlägg betyder det att dom publiceras igen då?
Känner för att rensa på bloggen och göra om lite etiketter men har ingen lust att få upp gamla inlägg igen som nya.
Har letat efter information men hittar det inte någonstans...

Ha en bra, bra dag!

Anonym sa...

Så underbart vacker. Vad duktig du är. Här har det aldrig lärt sig att sticka även fall endel påstår att det ska vara enklare än virka. Men trots det så är det vara virkningens konst som utövas i detta hem. Men suget på att lära sig sticka finns. Kanske är dags nu trots allt, för lite sugen på en sådan sjal blir man allt.

Önskar dig en ljuvlig fortsatt söndag

Anonym sa...

Fin! Kul att jag hittade till dig, mysig blogg!

VITA NYANSER sa...

Jättefin! Ser riktigt skön ut! Vad duktig du är!

Kram L-L

Anonym sa...

Hej och tack för alla fina ord på min blogg! Vad glad jag blir att du trivs där! ha en skön kväll!
Rebecca

Fröken Fräken sa...

Men hej, den beskrivningen kan ju även jag följa! Nu ska jag bara lära mig att också beräkna hur mycket garn som behövs till olika projekt - för jag fattar inte riktigt hur ett nystan kunde räcka till hela den fina sjalen?! Var det ett jättenystan? Och undras om man kan virka istället?

Tack för tipset om Systrarna Voltaire, den besöktes så klart i måndags efter att jag än en gång förfasat mig över tygsladdspriserna hos House Doctor. S V var ju också en så mysig butik, och jag önskar verkligen att jag var bättre på att veta vad man skulle göra av alla fiffiga ingredienser som de har. Eller kan man köpa något bara för den fina förpackningens skull? Nåja, det blev en väska därifrån istället.

Jag trodde att min sista amaryllis hade blommat klart nu,men när jag nypte bort den vissnande blomman hittade jag två nya knoppar till!! Den har verkligen tänkt satsa på att hålla ända till nästa jul tror jag.