torsdag 3 februari 2011

Vinter möter vår på blomhyllan

Jag köpte ett par amaryllisar på mellandagsrean, 30 styck bara, med tre stänglar. Amaryllis är ju fina men jag har ju inte så bra koll på blommor... så jag insåg inte att de här var lite extra speciella förrän vännen M påpekade det, de har ju faktiskt extra många "lager", eller vad det kan heta.

Men de växte krokigt... så de fick luta sig mot en gren. Det här är de sista knopparna på väg att slå ut i fredags. Vill ni se fler av de läckra knopparna så kika här i min fotoblogg.

Amaryllis slår ut
Bestämde mig för ett litet experiment och klippte loss några blommor från de första stänglarna.

Amaryllisar i vaser
Och satte i olika små vaser, och... en ljusstake. En blomma var bara knopp så det var verkligen ett experiment, att se om den skulle slå ut.

Amaryllis i vaser
Och det gjorde den!

Amaryllis i vaser
Men julen är ju slut för länge sen och affärerna fylls av vårblommor. Jag köpte lite pärlhyacinter, och vad gott de luktade! Det har jag aldrig lagt märke till förut, eller så var det här nån speciell sort. Ja, jag har ju inte riktigt koll på det där med blommor som sagt... men jag gillar dem :) Och här uppstår ett möte mellan vinterns/julens blomma och vårens.

Amaryllis möter pärlhyacint
"Pärlisarna" doftade som sagt väldigt gott och klockorna är så söta, så jag bara måste gå nära, nära och knäppa några bilder :)

Pärlhyacint i fokus

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ljuvliga bilder kan nästan känna doften hela vägen hit;) Mycket vackert arrangemang med amaryllisen med, gillar de olika vaserna/ljusstaken.

Önskar dig en underbar Torsdag

Tina sa...

Har aldrig tänkt på att pärlhyacinter doftar... ;o)) Men nu ska jag iväg till butiken och lukta på dom...

Jätte fina bilder!!

Lisbet sa...

Visst kan du det där med blommor! :) Så fina!

Du frågade om garnet. Det är ett garn som går över i olika nyanser. Just nu håller jag på med ett härligt garn som det blir ränder av automatiskt.

Önskar dej en riktigt skön helg!

kram

Tina sa...

Angående mascarorna... Nästa gång du vill köpa en billig mascara som inte är för "tjock" i konsistensen ska du ta och titta på Lumene Bluberry mascara. Den borde finnas i 4 olika utföranden:
-Lengthening
-Curl
-Volym
-Vattenfast
Då är förståss "volym" den med tjockaste smeten.... Och då ska du akta dej för att ta den...

Vilken tur att du hittade din gamla i väskan ;o))

Lisbet sa...

Hej! Tack för din kommentar hos mej. Jag blev riktigt glad!

Du frågade om garnet. Jag vet inte om ni har det garnet i Sverige. Det heter 7 Bröder. De rosa stickade jag med 7 Bröders Polkka. Det blir sådär effektfullt av sej själv och man kan tro att sockorna är stickade med en massa olika färger, men det är endast ett nystan och det blir vad det blir.
Nu håller jag på med 7 Bröders Raita och raita betyder rand.
De vita sockorna stickade jag också med 7 Bröder.
Du kan gå in på www.novita.fi

Ha en skön söndag!

kram