lördag 19 februari 2011

I alla fall ganska lik en blomma? :) Tovat på Syfestivalen

Jag gick ju på Syfestivalen i höstas så jag hade inte tänkt gå också på vårupplagan, men så ville vännen I gå på "nån mässa" och, klart man ställer upp för en kompis och undersöker utbudet. Eeeh, vaddå bra ursäkt för att få gå igen :)

Den unika (vad jag vet) servicen med picknickyta fanns med igen.

Picknick
Garn, hade jag inte tänkt att köpa, men se så det kan gå :) Det cerise är tunt makramégarn och pärlorna är till för det.

Garn
Och det här, kan komma att slå ut stickningen som hobby, tovningsull! För mässan är ju inte bara shopping, nej det är ju inte en ens mässa utan en Festival :) med massor av inspirerande workshops att titta på, eller vara med i om man lyckas få en plats.

Tovningsull
Men hoppsan galoppsan, en bok! Ooops, det var ju inte länge sen jag rensade i boksamlingen och sen dess har jag varit alltför duktig på att översvämma bokhyllan igen :)

Boken Fint av filt
Men det här med filt har jag funderat på länge, och boken innehåller passande nog en del om tovning också! Nu är det ju inte precis äggvärmare jag ska göra men det finns ju annat som kan få blomma :)

Filtpyssel
Makramé har jag också funderat på länge men inte vetat hur man kommer igång liksom, men idag hade jag tur och fick plats i en workshop och gjorde ett armband. Mitt första makraméprojekt sen mellanstadiet :) när man väl gjorde en nyckelring eller nåt sånt. Men inte nog med att vi fick lära oss makraméande, vi fick lära oss Snabbmetoden, som gör två knutar i taget. Jag har gjort det, men jag fattar ändå inte hur det gick till :)

Makraméarmband
Och här är den då, en blomma, det ser väl alla ;) Jag kan ju säga att tovning verkligen gav mersmak.

Tovad blomma

Ett litet P.S.
När jag klickar på två av bilderna (skylten och boken) så får jag en varning om att det är en Farlig Sajt... Jag har ju själv tagit och lagt upp bilderna så det tror jag ju inte det minsta på :) Det verkar ha nåt med http-adressen att göra, meddelandet kommer på alla bilder som börjar med 4.bp.blogspot, även på äldre bilder som varit ok tidigare, så jag gissar/hoppas att det är nåt tillfälligt.

6 kommentarer:

Jo sa...

Du är en riktig kompis du, som offrar dig och går på symässa! ;)
Jag är lite avis. Vi får ju nöja oss med vår lilla Gbg-mässa...

erry sa...

Vad kul det verkar med Syfestival! Hoppas jag får tillfälle att besöka en sådan någon gång... :)

Call design sa...

Tycker du gjorde så rätt att gå på festivalen, det ger alltid inspiration och glädje. Fina inköp!

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Vilken rolig mässsa!
Spännande med toving, det har jag aldrig testat. Har däremot sett en helt del underbara tovade grejer, så nog vore det något att kunna.

Ha det gott!

Anonym sa...

Åh vad roligt det måste ha varit;) Duktig du är både på makramé och tovning. Ser fram emot att se lite filt projekt senare;)

Önskar dig en ljuvlig måndagskväll

Hobbykällaren sa...

Måste försöka komma iväg på den där syfestivalen vid något tillfälle! Verkar jättekul och roligt att få prova så många olika saker.Både armband och blomma blev ju jättesöta!
Kerstin