fredag 14 oktober 2011

Feeeta stickor, halsduk

Hösten är här, bara att inse. Visserligen så betyder höst att... sommaren är över, men det betyder också dags för tända ljus. Och stickning så klart!!! :)

Förra lördan gick jag till garnaffären för de hade härliga readagar Jag hade, ähum, köpstopp på garn :) skulle baaara kolla om de hade rätt garn till sockor som jag funderar på att försöka mig på (försöka är verkligen rätta ordet, den här gången kommer jag nog inte att lyckas...). Nåt passande strumpgarn fanns inte, jag måste ha exakt det som står i mönstret, den här gången går det absolut inte att räkna om antal maskor för att få det att funka. Garnet fanns inte som sagt, men Garnet fanns :) Ja, denna fläta är alltså ett garn.

Eller jag menar, det är en fläta och för flätor gäller inget köpstopp :) Och givetvis kommer köpstoppet att ta en paus under syfesivalen om tre veckor.

Tjockaste garnet ever
Två härvor garn, lägga upp åtta maskor, ja ni läste rätt, den är åtta maskor bred. Jag har inte bestämt om jag ska ha den så här, och knäppa ihop den med min sjalnål, eller om jag ska korta av och sy ihop den till en krage.

Kort halsduk i tjockt garn
Och här är förklaringen hur det kan räcka med åtta maskor. Ni såg ju garnet... och här är stickorna! Nr 20!!!

Och alla vet ju hur stor en sån här pall är :) så ja ni förstår, rätt långa va... och nästan tjocka som kvastskaft. Avståndet/hålen mellan varven är "tappade maskor", såna som jag gjorde på en av sjalarna från förra "säsongen".

Fetaste stickorna
Alltså den här sjalen, och här syns de tappade maskorna tydligare. En liten förklaring hur man gör finns i slutet av det inlägget.

Mohairsjal med beige och vita ränder

6 kommentarer:

Johanna Stålros sa...

Så himla snygga halsdukar....Önskar dig en fin helg. Kram Johanna

Lev Vackert sa...

Oj, tråkigt att du uppfattade det så, det var mer av en invit än vad det var reklam. Men jag ska inte skriva mer till dig, ledsen för att du blev öpprörd. Ha en fortsatt fin helg! Kram Petra

Hannis sa...

Jag är mållös!
Snyggt som 17.
Mer behövs inte sägas=))

Ha bästa dagen idag!

Designtjejen/Emmelie sa...

Oj, så snyggt!

Lisbet sa...

Så fint! Åtta maskor låter helt otroligt. Värt att pröva!
Låter kul med köpstopp på garn!
Ha en fin vecka!

Pysselpralinen sa...

Spännande garn! Och sjuuukt stora bautastickor! De blir man ju sugen på att testa! Hittade faktiskt ett helt gäng bra stickor på loppis idag, men ingen i den där sizen.:-)