söndag 12 juni 2011

Mera minivaser, och prinsesskronor i betongen

Så, nu har jag börjat använda mitt tjusiga ;) fat, mest liksom för att det ska användas...

Och jag har fått tag på ytterligare två minivaser så nu börjar det kännas som en lagom samling. "Kristallvasen" till vänster på brickan är ett av de nya fynden, fast mindre fyndig än övriga iofs eftersom den kostade hela 40 kr och övriga bara 10 kr styck.

Vaser på betongfatet
I vaserna huserar diverse små "projekt" som förhoppningsvis ska bilda lite rötter och sen kunna planteras. Det är utväxten/toppskottet från den tills ganska nyligen överlevande minijulstjärnan (eller den har faktiskt lite liv kvar, med gamla blad avklippta och nya! på väg fram) och en kvist från en vaddennukanheta-blomma. Och i kristallen skott från skott... två miniblad svärmorstunga som vuxit ut från större blad som hållt på och rotat sig... ett tag... jag kommer bara aldrig till skott :) med att plantera.

Ett tips bara när man ska fixa rötter på skott, mixa inte olika i samma vas... om du inte tänker plantera dem ihop... Det blir trassel, men det går att separera, det tar bara... ett tag :)

Vaser från ovan
När jag visade upp mitt betongfat för världen första gången så kunde ju en form och några små betongklumpar skymta i bakgrunden, projekten som skulle få torka klart medans jag tog en liten tripp till "Kanarieholmarna", och här är vad som kom fram när man vände på klumparna :)

Det ska föreställa ljusstakar :) Tanken var att använda klassiska ljushållare à la fingerborg men i den Pandurobutik jag besökte fanns inga såna men jag spanade istället in en påse med små prinsesskronor. Sen när jag hittade de tänkta ljushållarna insåg jag att de ju inte hade en chans mot de här så det var ju bara att slå till. Kan tänkas att de är aningen för stora för julgransljus men det fixar sig på nåt sätt i så fall.

Och fixade sig gjorde också botten, som kronorna inte har nån... Jag började med att trycka ner gamla ogiltiga mynt som botten och sen ner med prinsesskronorna, där halva sticker upp och halva är fast i betongen.

Betongljusstakar
Och aha, nu förstår jag det där med att man ska slå formen mot marken/golvet, det är väl tänkt att ytan ska vara slät kanske, och inte gropig/bubblig som här och på fatet, fast jag slagit formarna.

Ljusstake med prinsesskrona

7 kommentarer:

Tjockistankar sa...

Oh så fiiina!

Rebecka sa...

Vilka söta små vaser, jättefint ihop med växter och betongfatet.
Kram Rebecka

Madeleine Berglund sa...

Tänk vad jag älskar betong och vaser. :) Ljuvligt!

Jag vet, keramik får man inte nog av. Det kommer bli mer i helgen då jag ska besöka Frida med bloggen Fabulös inspiration i örebro. Fika och kika i hennes butik, himlans kul!

kram Madde :)

Hannis sa...

Dig glömmer jag inte så lätt=))

Men hörru, allvarligt!
Hur har du lyckats med betongen inne utan att få sanera hela hemmet?
Hur blandade du??
Jag vill också nämligen!

Söta var dom, både ljusstakar och vaser.

Lisbet sa...

Så fint allt blev!
Ha en fin helg!
kram

Fröken Pyssel sa...

Vilka fina saker, gillar fatet massor! Slå formen mot marken alltså, det ska jag komma ihåg.

Vad kul att du köpt en penna! En small hade nog räckt för mig också, min är lite stor, men har nog vant mig nu. Jag tror tricket är att lära sig använda vektorer. Googla på tutorials om det så kommer du hitta massor :) Ska göra en miniguide nån dag.

Johanna Stålros sa...

jättefint med de små vaserna på betongbrickan! Kram Johanna