söndag 26 juni 2011

Hjärtan med bollar, och vad heter röda blomman?

Halloj, nån som kan berätta vad det är för grå bollar som ploppat upp här och var på en av mina hjärtan på tråd? Blomman klättrar på en båge och sen ligger den och ringlar på en lång bricka och där som ni kan se, ända ut i slutet av "trådarna", massor med bollar.

Vad är det för nåt? Bra eller dåligt?

Hjärtan på tråd med grå boll
Grå bollar på hjärtan på tråd
Efter midsommarfirande hos mamma och pappa så fick jag med mig lite blommor hem från trädgården, jag ville ha till mina småvaser. Det första de sa när de kom hem till mig var "vi vill stå på betongfatet", klart de fick :)

Men så ångrade de sig, "det är för trångt" sa de, och då satte jag ner dem med vas och allt i en olivburk istället. Jaaa, jag kan ju inte låta bli att spara på diverse burkar och jag gillar verkligen de här olivburkarna.

Det trevliga är att de är köpta till rejält extrapris så jag har några stycken, oliverna var nämligen också oooootroligt goda så... ett antal burkar blev köpta, och några har avverkats.

Samling på betongfatet
Blommor i olivburk
Den här skönheten fick jag dock inte klippa av och sätta i min bukett, det var pärlan i mammas trädgård. Hmmm, vad den nu hette... Jag frågade, två gånger, och glömde svaret, två gånger. Nån som vet?

Röd blomma

5 kommentarer:

Fröken Fräken sa...

Nä, nu var det alldeles för länge sedan man tittade in OCH kommenterade! Skäms på mig!
Men jag kan meddela att de gråvita bollarna på Hjärtan på tråd bara är av godo, det är någon slags näringskapsel. Jag tror att man ska kunna ta sticklingar från blomman om man "knipsar av" efter bollen, men det är jag inte riktigt säker på. Själv håller jag mig till pålitliga blommor som petunior, krasse och taklök. Och så har olivträden fått flytta ut på sommarvistelse på balkongen.

Alltså, var det med det här att oliver alltid har de snyggaste burkarna? Och jag som inte gillar oliver? Ska jag bara köpa för att få burkarna, och sedan hälla bort innehållet? Det borde vara möjligt att bara få köpa burkarna!

Nä, nu måste jag städa för att man ö h ska kunna se mina vaser med midsommarblomster..

Call design sa...

Jo, det är som du Fröken Fräken skriver mycket bra att de kommer. Ta och nyp av dem med den långa hjärtan på tråd kvar på bollen. Sedan är det bara till att plantera dem och få nya plantor. Det är ett bevis på att din växt trivs!

4U2! sa...

Fina blommor, första bollen ser ut som en röksvamp?

Johanna Stålros sa...

HIhi jag gillar fröken fräkens inlägg om att man borde kunna köpa burkarna, för jag gillar inte heller oliver men tycker oxå att deras burkar alltid är så fina....Kram johanna

Lisbet sa...

Nu har du svåra frågor. Åtminstone för mig. Inte vet jag vad det är för bollar och inte vet jag blommans namn.
På tal om Tiimari så finns den butiken troligen i varje stad i vårt land, åtminstone i de större...
Ljusa, luftiga bilder!
Ha en bra dag!
kram