söndag 4 december 2011

Snart öppnar! Bästa boken. Och tovad julbockskanin :)

Jag börjar med en trevlig nyhet, om några dagar öppnar Slöjd-Detaljer en butik i Stockholm! Så här såg det ut i slutet av oktober.

Slöjd-Detaljer på g
Antar att det ser lite roligare ut nu, för det närmar sig! Jo, jag såg på håll idag att de fått upp en skylt och det verkade vara saker i skyltfönstrena, men jag ville inte tjuvkika så jag gick inte dit och fotade :)

Och nu borde personalen hitta dit också... På första lappen jag fick stod det att de ligger på nr 52 men det gör de i alla fall inte, lite diffust är det med husnumret men mittemellan 56-58 typ. Man kan också beskriva det som på baksidan av Åhléns fast på andra sidan gatan.

Slöjd-Detaljer Extranytt
En till bok måste jag visa upp, heeeelt underbar, Lappar i rött & vitt som jag köpte på Syfestivalen. Jag har inga röda tyger, jag har inga planer på att sy "lappat". Eller hade inte planer, nu måste jag. Helt underbara att bara bläddra i.

Boken Lappar i rött & vitt
Men innehåller också en gåta... Kan inte tänka mig att det är meningen att sidan ska se ut så här, sidan 66, med en halv bild och en stor tom yta, ingen beskrivning av projektet. Så ser ingen annan sida ut.

Jag gick till butiken, som ringde förlaget, som säger att det ska vara så. Men jag är inte övertygad... Har letat febrilt efter en mailadress till Gerd Gellein Merkesdal som skrivit boken men nada. Hittade ett företag som verkar höra ihop med eller vara Gerd, Gerdelia Design, men ingen mailadress. Så Gerd, om du läser det här, snälla kan du reda ut den här gåtan!

Fel på sidan 66 i boken?
Underbar duk, och nu har jag önskat mig kökshanddukar i julklapp av vännen I som säger sig ha mängder, arvegods från släkt och släktens vänner.

Duk av tygrester
Ska jag lappa så får det nog bli en annan färg, rött tyg är som sagt en bristvara hos mig, och jag har definitivt inte 15-20 olika som det går åt till den här kudden och filten...

Kudde av lappar
Jag tycker verkligen om allt det röda men min favorit i boken är en av de få icke-röda skapelserna :) Och jag har faktiskt gjort ett försök med den, men jag är ju rookie på lappar så det blev inte som tänkt, blev för stor mittbit. Men jag ska göra ett nytt försök, kanske bara för känslan av att få skära genom tygerna :) det var en mäktig känsla. 6 lager tyg, inga problem, sen 12 när jag sytt ihop bitarna, lite extra tryck så gick det som en dans. Fast jag behöver en större skärmatta, så bra, då har jag ju en anledning att gå till den Nya Affären på fredag :)

Knepig lappkudde
Ett litet julpysselexperiment har jag gjort också. Testade att tova i mallar, i pepparkaksformar, det gick inte heller riktigt som tänkt. Här är i alla fall en som blev någorlunda ok, en julbock. Ska det föreställa alltså, men som har vissa drag åt... kaninhållet? :)

Tovad röd julbock

7 kommentarer:

katha´s kortmakeri sa...

Tack snälla för att du tog dig tid att svara. Så läckert du sytt av gamla kökshanddukar. Vi får hoppas Tomten kommer med massa kul!

Ha en bra dag!
Kram Katha

Fröken Pyssel sa...

Haha, men ååh den är ju jättefin, en perfekt blandning av julbock och julkanin. Blandingar är som sagt det nya inne :-D

Men alltså, det ser verkligen konstigt ut i boken och jag älskar att du lägger ner energi på att lösa gåtan :-D

Ramarna runt småbilderna har jag gjort själv :-) Lätt som en plätt i ps, bara att dra ut en fyrkant med runda hörn och sen göra små små streck runt om på insidan av ramen :-)

Lisbet sa...

Skulle jag bo där så skulle jag nog köa utanför och vänta att affären öppnar :)

Julkaninbocken är riktigt söt!

Så Vitt Jag Vet sa...

Tack för din fenomenalt fina kommentar... Gerds bok har jag oxå.. Gillar den skarpt..
Kraam
Sanne

Anonym sa...

Åh vad roligt att sljöddetaljer öppnar i storstaden. Det är en mycket rolig pysselbutik;)

Och visst är Kathas hjärtan helt underbara, och det kan ty sig enkelt men för mig är det nog ingen idé då jag och symaskinen har tagit ut skilsmässa och jag tror inte på omgifte (iaf inte med samma maskin) Tur att min syster kilar väldigt stadigt med sin maskin iaf;)

Önskar dig en helt ljuvlig dag

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Så roligt med inspiration. Gillar verkligen den runda kudden, en sån skulle jag kunna tänka mig att sy. Fast inte i rött... :-)
Och duken är ju jätteläcker. Så ett lapptäcke av gamla kökshanddukar för ett tag sedan, så jag håller på att samla ihop för att sy ett sådant.

Hoppas du har haft en fin onsdag!

Fröken Fräken sa...

Jamen, vad är det alltså med alla affärer i Sthlm som öppnar precis efter att jag varit där?? Tar de ingen som helst hänsyn till Fröken Fräken?? Få se nu, var är det affären ligger ? (ifall konferensen i januari blir av och INTE blir på en kryssningsbåt!) Menar du Åhlens i city? Hm, i så fall kanske det kunde detta vara i gamla Hemtexlokalen, om jag minns rätt..??

Jag började ju på ett kökshandduksprojekt..någon gång? Och nu kan jag inte hitta det.. tyvärr hade jag varken kökshandukar som var lika stora eller skärverktyg så efter ett tag när jag hade sytt ihop olika delar så kan man säga att det hela drog snett liksom..Kanske inte gör så mycket att jag inte kan hitta det.

Hm. Kan inte heller tänka mig att den sidan ska se ut på det sättet? Om de inte vill att man ska göra halvfärdiga rojekt förstås?

En av hyacinterna som inte finns på bild hos mig har fått för sig att den är en giraff helt uppenbarligen. Så alla är inte så där perfekt knubbiga och lagoma...