tisdag 9 november 2010

Virkat lite smått o gott

Jag har virkat lite blandat efter beskrivningar och inspiration från böckerna jag köpte.

Först en grytlapp av trasor och äntligen fattar jag! Det har liksom inte gått förut, för jag hade helt enkelt inte kunnat föreställa mig vilken gigantisk "krok" man skulle ha. Jag har testat med nr 5,5 och tyckt att det var enormt mot de virknålar jag brukar använda, men det gick ju inte, blev alldeles för hårt. Det skulle vara storlek 10 fick jag lära mig, liiiiite större än de jag brukar använda ;)

Grytlapp virkad av trasor
Ja viss skillnad på 5,5 och 10...

Virknålar
Och definitivt större än de jag normalt använder... Boyenålar 8, 10 och 13, ja en 10:a som är aningen mindre än den andra 10:an ;)

Virknålar stora och små

Sen har jag testat lite olika blommor, labbar lite inför ett kommande projekt. Ett litet hinder för att nå det tänkta resultatet, att producera en hel drös med blommor med flera olika färger, är en grav allergi mot att fästa trådar... Det är ingen som känner till nåt sätt att klistra ihop trådarna ;)

Blandade virkade blommor
Närbild på trasselsudden :) 35 dubbelvikta luftmaskbågar, puh.

Blomma trasselsudd
Blomma med invirkade pärlor. Jag ska göra fler såna sen och då kan jag visa den smarta nålen jag använt för att trä på pärlorna på garnet.

Blomma med invirkade pärlor

7 kommentarer:

skapa och inreda sa...

Visst blir det enklare med rätt storlek på virknålen. Du det finn störreendå :)
kram annika

Hannis sa...

Rena grekiskan för mig...
Men tro det eller ej, när jag tömde skåpet i går så hittade jag dina beskrivningar, utskrivna och fina.
Så nu ska jag börja träna igen!
Övning ger färdighet, visst?

En skön dag i snön önskar jag dig=))

Pysselmajorna sa...

Jätte söta blommer. De e så roligt att göra o man kan använda dem till lite allt möjligt :)

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Den grytlappen gillar jag! Himla snyggt att använda tygremsa istället för garn. Undrar jag om man inte skulle våga sig på att testa. Måste bara köpa ny virknål...jag är ju också bara mindre varianter. :)

Hoppas du har en rikigt fin onsdag!

Fröken Fräken sa...

För det första verkar ju den där syfestivalen vara helt underbar! Varför kan de inte ha sådant här istället för vildmarksmässa??

Se där, nu har du också gripits av virka med stor nål och trikåtyger-lusten! Här pågår ihopknepandet av en vit och svartrandig matta just nu. Det är nog bättre att gå från liten virknål till större, för gör man som jag, går tvärtom, tycker man att det går såååå låååångsamt att virka med garn och liten nål. Jag ska försöka hitta något grovt men samtidigt fluffigt garn för jag vill virka en kudde.

Sötaste jycken i stan hängde hos mig hela helgen för övrigt. Tyvärr var han lite fåfäng och avböjde alla fotograferingar om han inte blev belönad med köttfärsbiffar och Frolic, så tror jag det var han sa...

Jomen, vi (jag och min kollega som visat sig vara Granittokig också) var ju på sagda affär precis dagen innan det var kundkväll. Kunde de inte gett 25% rabatt till oss långväga shoppare som inte kan droppa in där när som helst?? Vavavava?? Och det köptes faktiskt en hjärtkrans. SOm släpades ut till hotellet, tillbaka till Sthlm, runt i affärer, till Arlanda, ombord på planet och hem till casa de Fräken. En berest krans!

Cathrin sa...

Vilka fina blommor du virkat!!! Det försöker jag klura ut hur man gör. Virknålar i grov storlek är däremot min bästa vän. Till mina mattor passar faktiskt nr 8 bäst. 10 blir lite väl stort. Men det beror ju på storleken på trasorna också. Att virka är så himla kul, och det är dessutom roligt att hitta andra pysseltokiga i bloggvärlden. Vilken tur att du hittade till mig, så att jag hittade dig!

Ha en fin torsdag!
Kram
Cathrin

Stefan Falkelind sa...

Jag skulle aldrig fåtill det så där bra. Har en tävling på min blogg där du kan vinne presentkort på 300 kr hos SUMOpix.