söndag 7 november 2010

Syfestival med hooky, frivoliteter, krokning mm

Jag har faktiskt bara varit på Syfestivalen en gång förut, den har verkat bara innehålla quiltning men antingen så har jag läst slarvigt eller så har det faktiskt ändrats. Förra våren såg jag i programmet att det fanns en hel del annat också och då gjorde jag mitt första besök.

Det besöket gick helt enligt plan, jag köpte bara en sak, det enda som stod på inköpslistan, en symaskin :)

Mässan var på våren, i Kista, och något som var en överraskning och lite charmigt var flera grupper med tjejer i varierande åldrar som hade picknick utanför! Med det i minnet och nu med höst och Älvsjö så funderade jag på hur det skulle se ut för området utanför Kistamässan (parkeringsplats...) må kanske inte vara nån oas direkt men jag tycker nog att det slår Älvsjö med hästlängder i alla fall.

Men jag säger bara Älvsjö I love you! Det här måste väl ändå vara helt unikt, i alla fall för att vara på Älvsjömässan. Även om det här nu var den enda mässan som pågick, men att avsätta plats inne i en mässhall till picknick! Outstanding.

Picknick på Mässan
"Hooky" var en typ av handarbete som jag aldrig sett förut, här är två tavlor gjorda med metoden.

Tavlor i hooky
Här var ett hooky-projekt där de som ville fick sätta sig och jobba lite. Det är en säckväv (tror jag) där man med ett virknålsliknande verktyg drar upp öglor från trasnystan (av trikå helst) som ligger under bordet.

En hookytavla kommer till
Hur gick det då för mig på mässan den här gången? Planen var ju att köpa garn, och kanske lite papper. Som uppmjukning gjorde jag snabbt inköp av några knappar och en litet verktyg för att skära av garn. Summa 15 kr.

Knappar och avskärare
Sen hittade jag det svarta garn som jag planerat att köpa. Det ska bli till en mössa, men nu kommer nog ett vantprojekt emellan (hur ska det gå?! grejar jag tummen?!) eftersom jag var sugen på att starta nåt igår och då fick jag ju inte tag på garn till mössan.

Svart garn till mössa
Frågan är, vad var det som hände sen?!

Det här var ju... inte enligt plan :) Men alltså, det grön/gula garnet var så mjukt och mysigt och kostade bara 10 kr nystanet, de gröna och svarta rullarna är lingarn som jag köpte efter att ha testat på krokning och dubbelvirkning, de ska bli till grytlappar.

Boken köpte jag efter att ha kikat på ett par gamla damer som gjorde uuuuunderbara konstverk i frivoliteter, jag bara måste lära mig. Köpte också trådträdare (nere i hörnet på boken), en "pinne" för att vända sydda band ut och in, eller dra resår, ett kit för bandbroderi (under "pinnen").

Blandade inköp
Exempel på frivoliteter. Man knyter en rackarns massa knutar och så, vips, har man ett konstverk :)

Frivoliteter
De två burkarna innehåller godis :) 15 stämplar i den ena och 10 stämpeldynor i den andra.

Stämplar

5 kommentarer:

Designtjejen/Emmelie sa...

Vad fint!!
Kram

popetotrora sa...

Ser ut som det var en lyckad dag på symässan! :-) Själv är jag väldigt besviken för jag hann inte gå dit. Ja ja... det får blir till våren istället.

Ha en bra dag!!

MiA sa...

Underbara rosenknappar du hittade! Tur jag inte hade möjlighet att gå dit... det hade blivit dyrt :)

Fröken Pyssel sa...

Åh men åh vad roligt att komma hem med så mycket pyssliga saker! Det var ju himla dumt att jag inte fick tid att gå dit!

erry sa...

Verkar spännande det dära "hooky"! :) Har aldrig sett sånt innan jag heller, så det var kul att du delade med dig!