tisdag 2 november 2010

Piffade russinburkar och tummen ner för Panduro-lim

Russinburkar är för bra för att kastas :) så nu har jag piffat till några fler burkar, som ska få husera lite pysselmaterial.

Piffade russinburkar
Ett par konservburkar fick också ett lager servett, med ett juligt/gammaldags motiv. Det är samma som på tändsticksasken från förra julen men det är ju stor skillnad att klistra på en grå konservburk och vitt papper som jag gjorde då, motivet försvinner mer eller mindre på burken. Om jag ska göra fler burkar så får jag nog ta och måla dem vita först och sen klistra

Piffade konservburkar
Den här gången testade jag Panduros eget lacklim (flaskan till vänster) som ska vara en motsvarighet till det vanliga decoupagelimmet (burken till höger). Panduros var billigare och dessutom köpt till extra pris men... och det var väl inte världens bästa lim direkt... Ytan blev alldeles för kletig så jag fick rädda burkarna med ett lager med det "riktiga" decoupagelimmet/lacken.

Så summan av testet blir väl att Panduros lim kan jag använda till första lagret, själva limmandet, och sen ta "äkta vara" till översta lagret, dvs lacken.

Jämförelse decoupagelim

7 kommentarer:

popetotrora sa...

Tjusiga russinburkar!!

Och tack för lite tips om Panduros eget lacklim. Stod faktiskt och valde mellan det och det "vanliga" decoupagelimmet sist jag var där. Men bestämde mig ändå för att ta det lite dyrare, som jag visste var bra. Verkar som jag gjorde rätt val då. :-)

Hobbykällaren sa...

Så söta russinburkarna blev,och visst är det bra att det mesta går att återanvända med decoupage!!
Till servetter brukar jag alltid använda det mer tunnflytande lacket från Slöjddetaljer (finns en sort hos Panduro också).Det där lacklimmet, som du redan har, kan man använda till bildöverföring av bilder från lazerskrivare.Urkul att göra,och kan föras över på allt möjligt.Vi har gjort det på trähjärtan, och det blir SNYGGT, men tar lite tid.Jag skickar gärna över en beskrivning om du vill..
Ha en bra kväll!
Kerstin

StrandviksVillan sa...

Oj så mycket kul pyssel du visar i din blogg!
Jag har bara gjort några försök med decoupage och då använde jag mig av vanligt hobbylim som jag spädde ut med vatten, funkade helt okej. Men det beror väl förstås på ytan också.

Må så gott!
A-C

Fröken Fräken sa...

Alltså, jag skulle ju också köpa en massa pysselmaterial på Panduro igår, men jag blev lamslagen och helt överväldigad av alla ungar med föräldrar som var där för att handla höstlovspyssel.. kön var oändlig! Hur ska det nu gå med julkortsskapande? Och nu blev jag ju än mer pysselsugen när jag såg dina russinburkar! Attans, attans!

Men att det inte blev någon Luleåresa. De här måste du ta och styra upp.. för det hör inte till vanligheterna med bombhot precis :-D

Lisbet sa...

Allt möjligt hittar du på :) Så fina burkarna blev.
Ja, inte ska man lita på att allt funkar bra, bara för att det är ett känt märke. Harmt att sätta pengar på skräp emellanåt, tycker jag. Men det kan man ju inte veta. Tack för att jag nu vet i förväg.
Ha en skön helg!

hemma på Hasselgatan sa...

Så fina burkarna blev.
Man kan inte tro att det har varit vanliga russinburkar.
Jag använder Royal Coat decoupagelim-tycker det funkar bra.
Ha en skön helg.

Anonym sa...

Underbara russinburkar och tack för tipset med decoupagelimmet.
Mycket trevlig blogg dessutom
Önskar dig en trevlig kväll
Systrarna Karlsson