lördag 6 november 2010

Tagit fel på dag, Syfestival plus förlåt mig Panduro-klistret

Oj vad tokigt det kan bli! Jag har tagit fel på dag... Igår var jag ledig, jag visste ju att det var fredag och alltså är det lördag idag men... hjärnan tänkte att, andra dagen ledigt, då måste det vara söndag idag, alltså dags att vattna blommorna! Kom jag på nu, efteråt. Så snälla rara blommor, bli nu inte ledsna för att ni fått vatten en dag för tidigt och alltså måste vänta en extra dag till nästa tillfälle!

Kan ju passa på då att visa bild på en som inte fick vatten idag, en orkidé som inte är i topptrim men håller på att blomma om för andra gången! Eller för två och en halvte gången så att säga :) Det kom nämligen en knopp (pinne) men jag såg det för sent och hade slarvat med vattning på gränsen till ren vanskötsel... så den stannade i växten men efter indränkning så... grenade den ut sig i en ny pinne! En pinne som nu börjar få små knoppar som tecken på kommande blommor.

Snart blommande orkidé
Fredag-lördag-söndag, ja imorron är en annan dag :) en dag när jag nog ska gå på Syfestivalen. Hade först inte tänkt gå för sist jag gick på den kom jag hem med en symaskin... som jag knappt använt. Men nu såg jag att det ju är en hel del stick och virk också, och garnaffären hade stängt idag när det var röd dag, och imorron också, och jag behöver garn, så... :) Sen hoppas jag hitta en hel den fint papper också.

Syfestivalen
Jag måste väl kanske försvara Panduro-klistret lite också. Det gick inte alls till finpappret, det tjockare som jag hade på kartongerna, men det kanske inte hade gått med det "fina" limmet Royal Coat heller, och som överlack på servettdecoupage är det som sagt allt för klibbigt. Men helt hopplöst är det ju inte, det var ju billigt :) och som första lager i decoupage, själva klistret, funkar det ju i alla fall så det blir ju en bra budgetlösning att kombinera det två limmen.

Sen köpte jag det faktiskt i första hand för att testa Panduros tips om bildtransfer men det projektet sprack på att det inte går med bild från bläckstråleskrivare utan bilden måste vara utskriven på laserskrivare så det dröjer ett tag innan jag kan göra min planerade tavla, fast jag skulle kunna testa med nån tidningsbild, det ska också funka. Se beskrivning i pdf och film hos Panduro.

Bildöverföring med lim

2 kommentarer:

Fröken Pyssel sa...

Jag har som vanligt ingen koll, är det alltså syfestival i stockholm i helgen? Vad gör jag hemma?? :-D Fasen då, det hinner jag ju inte med alls ju :-S

Har svarat på några frågor om burkarna i burkinlägget. Vi köper chokladen på Willys men jag tror den finns i de flesta stora mataffärer. Jag har provat typ alla möjliga och omöjliga sätt att fästa papper och tyger på burkarna men det som funkar bäst för tunna papper som paketpapper är vanligt limstift.

Lisbet sa...

Javisst kan det bli tokigt emellanåt, men inte är det ju så farligt!
Jag har lånat ut min symaskin och speciellt denna helg hade jag behövt ha den. Jag vet med säkerhet att om jag hade haft den här hemma hade jag nog inte sytt...
Nu är du med symaskin och den är nog bra att ha. Ibland behövs den!

Din orkidé ser livskraftig ut!

kram