söndag 17 januari 2010

Nu ni! + bara för att jag tappat en vante

Nu ni, ska ni få se på grejer! Här ska dopas i hög grad, jag ska fixa gröna fingrar :-)

Piller för gröna fingrarPiller för gröna fingrar
Men faktum är, att redan innan jag börjat ta de här pillrena, så hade mina två små minijulstjärnor bestämt sig för att överleva. Kanske för att jag avverkat tre stora, som inte levde många dagar :-( Julisarna får vatten varannan dag men julen är ju över! så frågan är nu om jag ska börja "glömma" att vattna eller vad?

Överlevande julblomma
Nu måste jag sticka! Alltså inte iväg, utan en mössa. Ja alltså, jag tappade en vante i tunnelbanan i tisdags. En fin brun mockavante som jag verkligen gillar så direkt när jag upptäckte det så tog jag rulltrappan ner igen för att kolla men jag misstänker starkt att den ramlade mellan tåg och perrong och hamnade på spåret, men jag vågade inte luta mig fram så mycket att jag kunde se. Har kollat på hittegods för säkerhets skulle men där fanns den inte, kanske ska göra ett nytt försök om några dagar, man vet ju aldrig.

Om man är så frusen som jag så kan man ju inte klara sig utan ett helt par vantar så det blev en inköpsrunda. Först stickade svarta, samma sort som jag köpte förra vintern och som jag tappat en av... och sen ett par bruna skidvantar.

Då till problemet. De gamla vara i samma färg som jackan men de nya bruna... är inte i samma färg som nånting jag har, ja de är ju faktiskt inte ens riktigt bruna. Har kikat i flera affärer men inte hittat nån mössa som passar till och då fick jag snilleblixten, jag stickar en mössa! Hur svårt kan det vara?

Jo, det kan det. Om man inte stickat sen högstadiet och det enda man gjort är en halsduk och ett par vantar. Och iofs lite mer avancerat med överhoppningar, lyfta maskor, hål, ökningar och allt vad det var (hjälpte mamma att göra några rutor till ett överkast), men som sagt, längre tillbaks än jag kan minnas ;-)

Men hur svårt kan det vara som sagt? Det garn man skulle ha enligt mönstret jag hittat fanns inte, det jag gillade var tunnare men enligt farbrorn i affären kunde jag ta det och de stickor jag redan hade, bara öka mönstret lite. Ok, sååååå hur börjar man? Om jag gjorde rätt så måste man liksom chansa på hur lång garnbit man behöver till uppläggning (och jag chansade fel första gången så jag fick göra om). Ok, såååå, hur gör man aviga maskor??? Just det, avigt och krångligt men det gick, som ni ser :-)

Alltså, nu är det här bara ett litet prov för att se om jag kunde, för... stort misstag har begåtts. "Lägg upp 80 maskor och slut till en ring", låter helt logiskt i en virkares öron, men hur tycker ni att jag ska sluta det här till en ring??? Just det, jag hade ju missat det lilla ordet "rundsticka" :-) Insåg ju det igår precis när jag skulle börja men som sagt, jag hade ju lite grundläggande detaljer att öva på först ändå... Ja, vi får se om det här verkligen blir en mössa nån gång, och en halsduk. (Jag hade ju inte orkat printa ut beskrivningen så tabben är ju bara min, farbrorn i garnaffären kunde ju inte ha en aning).

Stickning

6 kommentarer:

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Gröna fingrar piller verkar ju genialiskt, om det funkar... ;-)

Jobbigt det där med överlevande julblommor. För det är liksom lite svårt att bara skippe och låta dem dö. Men samtidigt är man kanske inte så sugen på att ha dem längre.

Hoppas det går bra med mössan!

Anonym sa...

Ha ha vilka läckra karameller


Ha en bra dag
Hälsar Louise
http://loppisskattkammaren.blogspot.com
www.louisealexandersson.se

Call design sa...

Jag ger dig många hejarop!

Tycker det ser väldigt fint ut!

Anonym sa...

Hej
Tusen tusen tack för informationen om att du inte kom in på min startsida! Ska genast kolla upp det!

Jag lovar att jag ska vinka när jag sitter på tåget i Älvsjö :)

Vi hörs igen.

Ha en bra vecka.
kram Louise
hon m 2 bloggar och 1 websida ;)

Susihus sa...

Vilken rolig tablettask=)
Må gott

pysselpralinen sa...

Mmm, det där ser ut som godsaker som skulle passa mig perfekt! Mina fingrar är nog inte ens ljusgröna. Men tulpaner klarar jag av, jajemen!

Vilket spännande stickprojekt du gett dig på! Synd bara att man måste ha en massa avancerade redskap och tillbehör. Rundsticka minsann, sån överkurs! Jag håller mig till raka stickor och tänker inte testa något annat. Men kanske kan du inspirera till storverk?! Jag ser fram emot att få se resultatet, med eller utan rundsticka! :-)