onsdag 20 januari 2010

Mörker och Marmorpjäs

Det är så mörkt nu! Jag saknar adventsbelysningen nåt enormt så jag bestämde mig för att hämta upp några gamla lampor från förrådet och fixa till på nåt sätt. Två såna här var det jag letade efter och på tredje och sista tänkbara stället jag letade så hittade jag dem. Nu återstår att se om jag bara ska fixa skärmen eller om lampfoten ska målas om också, men jag kan ju inte ha t.ex vit lampfot, med svart sladd... så det kan jag nog glömma.

Innan jag hittade lamporna jag sökte så hittade jag nånting annat...

Tråkig lampa som ska fixas
Jag hade helt glömt bort att den fanns där nere i förrådet, denna förtjuuusande (inte) marmorpjäs! Den har varit min farmors och kanske hon i sin tur ärvt den av nån? Marmor från fot till topp, och så en liten virkad duk ovanpå. Jag var ju bara tvungen att testa om den funkade fortfarande :-) Och nu vet jag att den gjorde det så nu kan den bäras ner i förrådet igen. Däremot skulle jag ju vilja försöka skaka liv i den andra gamla lampan, den som inte ville funka.

Marmorlampa

Marmorlampa

4 kommentarer:

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Oj vilken pjäs! Man vet liksom inte riktigt vad man tycker om den.
Den lilla lampan som inte fungerar är ju supersöt, hoppas du får igång den.

Ja, det är verkligen mörkt nu. En hel massa stearinljus går det åt! :-)

Hoppas du har en härlig torsdag. Snart är det helg!

Fröken Fräken sa...

Jag letar också efter bords/fönsterlampor. Vad hade jag innan jul i fönstrena?! Jag spanade in vita enkla lampfötter på CO i en annons men där hade de minsann listigt "suddat bort" sladden, men man kan ju misstänka att sladden är svart bara för att!! Får spana in det imorgon!

Den där marmorlampan var verkligen en typisk farmorslampa, jag kan ge mig på att farmor hade en sådan med. Men man undrar lite varför många äldre lampor var så korta i rocken? Den där skulle ju knappt sticka upp ovanför mina fönsterkarmar...

Faktiskt så lever båda olivträden fortfarande, även om det är svårt att se just nu. Jag hoppas sannerligen att det på ett tag ska synas mer att de lever! Ett har jag ju t.o.m släpat hem på flyget från Hötorget.. så nu är det bara att bladen börjar växa ut igen!!

Hannis sa...

Vad är det med dom där gamla lamporna som man inte vill ha men som man ändå behåller??
Har ett gäng såna där efter gammelmormor som ser sådär fuskeleganta(jäkligt fula)ut.
Men jag sparar dom ett tag till=))
Den andra lampan kommer att bli perfekt efter skärmbyte!

Nu har jag köpt sånt där decoupagelim.
Hehe,fattar inte hur jag ska få till det men måste ju prova.

Susihus sa...

Oj den var annorlunda! Ja det är tur att det är snö ute så det lyser upp nu i mökret! Må gott
Kram
Ps tack för att du påminde mig ang bloggkontot!