lördag 9 januari 2010

Lite onödiga köp + smaktest

Behöver inga fler skålar nu. Behövde inga fler skålar förut. Köpte skålar. Och köpte skålar.

Det är farligt att blogga, det kostar. Såg skålar från Indiska i ett inlägg hos Fröken Fräken och blev "inspirerad". Den lilla ska bli min knäckaägg-skål, i stället för glaset jag brukar använda, hur det nu ska gå när det är så tjock kant och jag alltid tar ett glas med tunnaste kant. Den stora, som inte är så stor, är ju helt klart för liten (för låg) att kunna vispa nåt i utan att det stänker men jag tror den blir serveringsskål, och kanske hyacintkruka till nästa jul.

Inte helt nödvändiga köp med andra ord, men det var ju rea :-) så 69 kr för båda. Om det är nån mer som faller för frestelsen så vill jag tipsa om att kolla ytan, glasyren på framför allt utsidan var väldigt ojämn på många.

Skålar från Indiska
Sen gick jag till en annan affär och köpte... skålar. Men fatta, det stod ju i princip mitt namn på!

Ok, inte heller direkt nödvändiga köp, och inte ens rea. Glömde dessutom fråga om de går att ha i ugnen. Men vet ni, jag motstod att köpa servetterna i samma mönster! :-)

Skålar från Lagerhaus
Här kommer det mest onödiga köpet. Det här är de mest otroligt, sanslöst, obeiriglippt :-) sjuuuukt goda kex jag ätit. Köp inte! De tar slut innan man öppnat paketet. Så snacka om onödigt köp va ;-)

Godaste kexen i universum

3 kommentarer:

Helen sa...

Vad glad jag blev av detta inlägget:) Känner igen mig, jag köper gärna mycket samma saker:)
Strongt av dig att motstå servetterna!!

Fröken Fräken sa...

Ojoj, här står man och skruvar på sig med mössan i hand. Man får be om ursäkt för de shoppingsmässiga anfall som fröken gripits av! Jag har invigt min skål i mellanstorleken idag, det har bakats pajdeg och det gick utomordentligt bra! Men vispa grejer är kanske inte att rekommendera om man inte vill stänka ned hela sig...

Turligt nog har symaskinen återbördats, i triumf, til sitt hem. Jag har testat med att sy lite kuddar och det gick finemang. Jag kan inte missas när den purrade så bra senast, så den kanske har varit krasslig länge utan att jag märkt det. Men man fick ju städat i tygskåpet i väntan på att maskinen skulle komma igen.

Jag vill gärna se på skärmen på kameran när jag fotar, inte behöva titta igenom tittögat när jag ska fota. Många systemkameror har ju inte den funktionen (märkligt nog eftersom de har så himlans mänga andra finesser) Det hjälper inte att skruva på rattar det blir obehagligt ändå att kika där.. förmodligen bara en komplikation jag upplever men..

Jag säger fortfarande, -10 är rena vårtemperaturen. Så det så ;-D

Katja sa...

dom där med blommor på var fina :)

Ja, samma mönster på servetterna ockås! :)