lördag 21 mars 2009

Piffade Grönö-lampor

Jag har funderat på att köpa ett par Smärt-lampor och byta ut mina Grönö som jag tycker känns enormt trista. Men Smärt är ju så höga och smala så jag kan inte låta bli att tänka att de kanske skulle kunna ramla (dvs klantiga jag skulle välta dem...) och sen har man lägenheten full av glassplitter (eller glasdamm som när jag drog ner en Herstal i golvet en gång... ju fortare den faller desto mindre partiklar eller???).

Grönö-lampa
Så, ja, då är det ju bara att försöka ge nytt liv till de gamla lamporna, i avvaktan på att jag ska komma på om jag ska köpa Smärt, eller nåt annat. Här pågår klistrandet, lite klurigt att fixa så att det bara blir lim precis under motivet, inte utanför.

Klistra på lite motiv
Jag hade först tänkt klistra på hela servetterna, enkelt och bekvämt :-) men även om servetter är tunna så kändes det som att de skulle ta bort en hel del av ljuset, så det blev så här i stället.

Färdig
Och så invigs lamporna :-) (Ja det står en borta i andra änden av den långa LACK-hyllan också)

Färdig lampa in action

9 kommentarer:

Helen sa...

Vilken kanonidé!

Malin sa...

Du som är så duktig på att pyssla och fixa, kan du inte fixa en biljett till Växjö snart.
Kram vi saknar dig

Fröken Fräken sa...

Tadaa! Decoupagedrottningen slår till igen! Stiligt värre, och jag förstår att man behöver en specialsax för sådana skapelser. Själv har man så klart en speciell tygsax, och så fort herr Fräken närmar sig den, för att typ klippa lite papper, så hojtar jag panikartat, "Neeeej, inte tyyyygsaxen!!"

Jag har också ett par av de där Grönö..eller har jag donerat dem till pappa?! Jag funderade på att klippa till en sådan där plastspetstablett och klä in lampan med, det skulle nog också funka bra.

Här har man lyckats få upp ena gardinen i vardagsrummet. Har ett par färdigsydda vita gardiner från Ikea, som var ett smärre helsicke att få till (man var ju tvungen att fålla dem). Glöm det här med trådrakt eller att det färdigsydda var sytt rakt. Pfhui! Jag fick hänga upp dem, och nåla på plats. Men nu ser det finemang ut. Undras om andra gardinen blir klar nästa helg?! För nu måste man tydligen masa sig till jobbet imorgon! Har du hört något så galet..?! Jag säger då det. Pfhui, igen!

Myownhome sa...

Vad himla fin din lampa blev!!
Ha det bra!
//Johanna

Mari sa...

Wow!! Vilket pill-jobb förstår att det går åt en riktigt bra sax, blev ju som nya lampor så varför köpa när man fixa det som är snyggare.
Funderade oxå på en sån lampa men hade samma tanke som du..trill i golvet, klirr.

Ha en bra dag!!

pysselpralinen sa...

Oh my! Vilket konstverk!
Jag är fortfarande alldeles stum av imponering sen den egenhändigt designade dammsugaren presenterades men detta var ju snäppet värre!
I mina egna decoupagedagar lyckades jag kleta fast några skrynkliga servettbitar på några pappaskar som nu förvaras långt ner i pyssellådan. Hm.

Jösses, alltså din senaste kommentar hos mig var så lång och trevlig att jag knappt kommer ihåg allt jag ville svara. Men jag kan ju börja med att säga att det låter som att du hittat världens coolaste spinning-fröken! Och såna är guld värda. :-)
Själv sprang jag som en galning med andan i halsen till mitt älsklingspass idag eftersom jag i min totala lantlolla förvirring åkte fel med tunnelbanan och tvingades byta på väg till träningen. Men jag hann, och nu är jag endorfinstinn och lycklig. :-)

Jag har inte varit på Rosendahls trädgårdscafé men det var ett bra tips. Kanske kan man ha stick/virk/broderi/decoupage(?)-café där i sommar vid lämpligt tillfälle?

Så, vad kan du säga om denna snö? När blir det vår på det här stället egentligen?

www.gottablandat.wordpress.com sa...

jättefin lampan blev!!!

Baronessan sa...

Alldeles lysande!

J o h a n n a - Inredning och pyssel sa...

Va snyggt det blev! Vilket bra tips! Kram