tisdag 17 mars 2009

Feg bagerska + värmeunderlägg

Nej, inte blev min sockerkaka världens godaste, den blev högst ordinär. Det kan bero på att jag var för feg, tog ut kakan på sekunden efter 45 minuter, för att den runnit över lite, och då blev den ju för blek. Men det som runnit över på kanten var väldigt gott :-)

Men jag kommer inte att ge upp, den ska få en chans till, lever den inte upp till mina förväntningar då så åker den i skåpet på livstid. Nästa försök ska jag hälla lite mindre smet i formen, jag tänkte ju inte på att man kanske förväntas äta upp en del av smeten och inte hälla allt i formen :-)

Sockerkaka
Ett nytt underbart värmeunderlägg köpte jag i helgen, skönt att kunna byta ut det fula i kork som jag hade innan, det hörde till en kanna som jag hade tidigare, som... råkat gå sönder. Det här underlägget är verkligen en favorit i köket, och tekannan också.

Värmeunderlägg
Hela dan på jobbet, under spinningpasset och hela kvällen har jag länggggtat efter mitt pågående pyssel. Men nu är det ju så sent så jag får inte... snyft. Denna lilla sax är inblandad och nu när jag har använt den kan jag säga att den verkligen översteg förväntningarna/beskrivningen nåt helt enormt. Saxarnas Rolls Royce helt enkelt :-)

Supersaxen
Blä för Hemtex! Jag har för första gången handlat med deras kort och fick idag ett kuvert med kontoudrag. Ja, och så ett antal rabattkuponger så klart ;-) Men fy vad det stank kemikalier om alla papprena! Blä.

4 kommentarer:

www.gottablandat.wordpress.com sa...

tjusiga grejer!! ha en fin onsdag!

pysselpralinen sa...

Åh vad jag känner igen mig! Man går och längtar hela dan efter det där himla kuliga pysslet som man planerat att fortsätta med. Och så när man kommer hem, färdigjobbad och slutspinnad så är man...helt slut!

Att baka sockerkaka är verkligen en konst och jag antar att övning ger färdighet. Ska bli spännande att höra om nästa försök blir precis så superbra som du hoppades! :-)

Så, vad säger du om vädret idag då? Luktade det inte lite vår? :-)

Mari sa...

En sockerbagare kanske du aldrig blir men övning ger ju färdighet.

Vilket läcker underlägg, har oxå bara trista i kork men kom på att jag har nog lite andra långt in i ett skåp som är roligare...måste kolla.

Fick oxå från Hemtex, ska dit och kolla var ju supererbjudande...
känner ingen lukt för jag är så täppt.

Kram och ha en bra dag!!!!

svartataket sa...

snyggt! Skam den som ger sig!
KRAM