onsdag 25 mars 2009

Miniburkar, som små karameller :-)


Uppdatering, en liten
VARNING

Jag hade på känn att burkarna nog var "inte så täta" men efter dagens matlådetransport skulle jag snarare säga "riktigt otäta".
Man ska med andra ord inte ha nåt flytande/halvflytande i burkarna. Men annars är de toppen!Oj oj vilken beslutsvånda när jag såg de här små sötnosarna på Stockhome i helgen. Småburkar är jättebra att ha för en matlådeperson som jag. Jättebra, klart jag skulle köpa. Bara det att... jag ju redan har plastburkar i alla möjliga och omöjliga storlekar och former.

Jag har faktiskt ett "plastskåp", ett helt köksskåp fullt av plastburkar, bunkar och muggar. Så jag la tillbaks påsen.

Och tog upp den igen. La ner, tog upp, la ner, tog upp. Visst skulle de väl vara bra att ha? Fast... La ner. Tog upp. Vågade inte kolla om det var nån som såg mig... Men som synes, här är de nu, burkarna gick segrande ur kampen :-)

Ett torn av små burkar
De kallas matlådor, men det gäller att inte vara hungrig... fem sockerbitar så är det fullt :-) Beslutet att köpa var rätt, jag har faktiskt redan använt flera av burkarna, en för att ta med lite smör till jobbet (hade jag ju en annan burk till redan...) och en för att lägga en överbliven bit feta i, passade perfekt! Till parmesan, nötter etc tillbehör till matlådan. Chansen att jag nån gång skulle använda alla 12 på en gång är väl jätte... obefintlig. Om jag inte... köper en påse till... så jag kan bygga ett ännu högre torn! Värsta terapin ju :-)

En regel som kommer att gälla är i alla fall att aldrig ha samma färg på lock som på burk, jag måste ju tänka på karamelleffekten :-)

En burk rymmer.. fem sockeritar :-)

6 kommentarer:

Mari sa...

Konstigt att man aldrig kan få nog av burkar i alla de former och småburkar är perfekt och sen att de har härliga färger gör ju inte saken sämre. Envisa burkar det där men de ville nog hem till dej.

Stockhome gillade jag att strosa i, hittade en stor kasse och lite annat när jag var där.

Bygga torn kan ju vara perfekt i brist på annat, bra för kordinationen kanske?

Ha en härlig dag och kram!!

Gårdsromantik sa...

Härliga färger!

Kika in till mig - jag har en tävling på gång!

Kram Maud

Zizzi sa...

Jag har funderat ett tag på att köpa de där också. Bra att ha om barnen ska på utflykt (till sylt bl.a) eller till barnmat till Jack, om vi är ute och går på stan. Nu slår jag nog till och köper de! (har gått och tänkt i över tre månader nu...)
Kram cissi

Baronessan sa...

Häftigt! Funkar ju även som leksaker (sa hon som fått barnbarn!)

Fröken Fräken sa...

Ojdå, med tanke på varningen, vad hade du med dig i väskan till maten idag? Ketchup? Wasabipasta? Lingonsylt? Jag minns en fågelskådningsutflykt på högstadiet då en chokladtermos gick sönder i väskan...
De enda riktigt täta småburkarna som finns är det vitgenomskinliga från Granit. De pallar nog allt. Nu har jag ju inget Stockhome här i stan. Eller Granit för den delen, så ett mindre I-landsproblem (sa hon tjurigt)..

Klart Decoupagepysslerskan ska ge sig ut på lite nya äventyr och sno ihop en tavla. Seså, ge sig nu iväg till Panduro! Jag hade ju missat helt att de hade rea, så allt som jag nu spanade in var naturligtvis slutsålt...

Klart, lite mer loppis verkar det vara här jämfört med i Stockholm. Men annars verkar ju Skåne och Småland vara loppisarnas himmelrike, verkar ju finnas en outsinlig källa att ösa de mest fantastiska fynd ur, av vad jag kan läsa hos olika bloggare.

Idag blir det tygjakt till min bror. Kommer nu han inte på själv vad han vill ha när han fyller år, så får han en ny köksgardin och 8 kladdkakor.

svartataket sa...

vad söta dom var!!! sådana ska nog jag också spana in:))

TREVLIG HELG!
kram