söndag 1 februari 2009

Rensat i tygskåpet

Vad gör man om tygskåpet blivit för litet? (Det har garanterat krympt!) Ja, helst skulle man ju vilja göra som Fröken Fräken och fixa ett nytt fint skåp :-) eller så får man göra nåt så trist som att rensa.

Det känns lite läskigt... men jag måste väl visa hur det såg ut innan, för att det ska framgå att det faktiskt blivit bättre. Och jag har ju vågat sånt förut, med syskåpslådan, städskåpet mm :-)

Vinster med dagens projekt:
- Dörrarna går att stänga :-)
- En trådrulle till...
- 40 knappnålar! (minst)
- Tygerna sorterade och "prioriterade"
- Nostalgitripp bland överblivna tygbitar från gamla syprojekt :-)

Före, tyger i plastpåsar och huller om buller.

Tygskåp före
Efter, plastpåsförbud (utom för lite vadd längst ner i botten). Övre hyllan pågående saker och tyger som kommer att få ett Uppdrag i kommande projekt. Undre hyllan... hopplösa fall... och restbitar. Till vänster inredning och till höger klädtyger. Tvärs över, vaxduk/plastduk, som iofs hör till Prio-hyllan.

Tygskåp efter
Den blå grejen (som inte ser så blå ut längre nu när jag vridit på den) innehåller... trådrullar :-) Jag kommer inte ihåg var jag fått den ifrån och jag ska nog testa om tråden är nåt att ha, och i så fall ska de få nåt nytt att bo i, och så behövs en låda till smålappar.

Aha! Om jag vrider på IKEA-plåtlådorna (jepp, likadana som jag har i kökslådan), så kan jag få in ett set lådor till... Eller om jag kan hitta nåt annat bra.

7 kommentarer:

Jo sa...

Vad städat och fint du fick det! :) Jag har också haft en sådan där litet blått "syskrin". Jag har dock inte direkt koll på trådarnas kvalitet, men eftersom det är en massa olika nyanser har jag använt dem till mindre handsydda projekt. Visst är det skönt när man helt plötsligt får en massa plats över, trots att man inte har slängt nåt, utan bara städat? :)

Mari sa...

Så snyggt det blir, det vill till att komma i rätt stämning för att göra ett sånt ryck......sitt och njut framför ditt skåp nu!

Skulle behöva rensa garderober och annat får se när det rycket kommer.

Ha en bra måndag och alla andra dag oxå förresten!

Kram!

carina sa...

snyggt blev det, jag har själv städat ur ett vitrinskåp o vad plats jag fick nu kan jag fylla upp skåpet mera.

Frida sa...

Skönt med ordning! Det är knappast att du behöver stänga dörrarna nu, även om det går ;)
Kram Frida

jennys hus sa...

Vilken skillnad!! snyggt blev det. Påminns om att jag också skulle ha städat lite i mina gömmor:-)
Kram/jenny

Anna - Hundra kvadrat sa...

Vad härligt med ett tygskåp. Själv har jag verkligen inte plats för tyger i något skåp. Fullknökat! Så en garderobsrensning skulle nog sitta fint...:)

Tina på Peppar och Vanilj sa...

Wow vilken fin ordning du fixade till! Inspirerande! :)

K R A M // T i n a