söndag 10 augusti 2014

Vad 17 kunde det vara? Jo 18! Plus ett sugrör. Plastpåselände...

Hade problem i våras med en kökslåda som inte gick att stänga, den liksom studsade ut igen varje gång jag försökte. Det var bara att se sig besegrad, jag var tvungen att lyfta ut hela lådan för att se om nåt trillat ner bakom.

Jag stack in handen och greppade ett par plastpåsar, såna som man tar när man köper grönsaker. Aha! Jag brukar spara några såna längst in i lådan, men jag ser till att inte har för många. Köper jag bara en eller två t.ex tomater eller gula lökar så brukar jag inte ens ta nån påse.

När jag nu fått fram de där två påsarna så böjde jag mig ner för att se om det var nån kvar. Det finns stunder, när man bara måste skratta högt för sig själv. Den som inte hade skrattat här måste ha väldigt ont i magen eller nåt. Där inne låg fler påsar. Massssor med påsar! Plockade ut några, några till, några till... Räknade, till 17!!! Och så var det en kvar, och ett sugrör :) Måste vara sugröret som gjorde att lådan inte gick att stänga va? ;)

Nu under semestern har jag tagit tag i några måste-projekt, som t.ex att Gräva i Garderoben. Fynd? Tjaa, en och annan plaskasse kanske? Men, lite plastkassar är väl normalt, det har väl alla? Bestämde mig för att rensa ut lite och lämna till återvinningen, och började räkna för skojs skull. Slutade räkna vid 100... När jag skulle stoppa ner alla i återvinningscontainern fick jag panik, kassar kan ju faktiskt vara bra till diverse pyssel! Smugglade undan 4-5 stycken... :) Om jag redan hade sparat några hemma? Nämen! Jo... Två sorter är tillåtna, extremt stora och de i hårdare plast, en sån har t.ex fått börja tjänstgöra som garnkasse.

Återvinning av plastkassar

Kassarna jag slängde hade ju nästan antikvitetsvärde :) hittade kvitton i ett par, med datum från 2008 och 2010. Numera är jag rätt bra på att nobba plastkassar i butikerna, för nu har jag ju alltid nån av mina tygkassar i beredskap. Den stora shoppingkassen som jag sydde senast kom t.ex väl till pass nyligen för att transportera hem ett 12-pack med toapapper. Det kanske ska bli mitt nya sätt att mäta storlek på kassarna, toarullar istället för kuddar :)

Stora tygkassen rymmer storpack toapapper

1 kommentar:

Choices by Annie sa...

Hi hi hi så det kan blir;)

Tur att du kan stänga lådan nu i alla fall.

Kanske kan du väva eller sticka dig en matta av plastpåsarna;)

Kram
Annie