torsdag 28 augusti 2014

Sytt dörrstopp

Jag blir så glad när jag hittar en anledning att sy eller pyssla nåt som jag varit sugen på länge. Dörrstopp är en sån sak, efter mönster i en tidning som jag köpte på Syfestivalen förra året. Äntligen har jag identifierat en Behövande, som fick dörrstoppen i födelsedagspresent.

Sydd dörrstopp

Den ska fyllas med sand och enligt beskrivningen så ska man fylla den och sen sy ihop. Dumt tyckte jag, man kan ju vilja tvätta den, så jag sydde ett blixtlås i botten. Jag tycker att det borde vara bättre att ha sanden i en plastpåse som man stoppar i, så slipper man blöt sand, och kan som sagt tvätta fodralet när man känner för det.

Undersida på sydd dörrstopp

Här står dörrstoppen på plats, fyll med... bubbelplast :) Ja jag har liksom inte tillgång till sand (kan ju knappast norpa i nån park eller på nån lekplats här i stan...) och jag ville inte riskera att åka fast för övervikt på bussen ;) Jag överlät helt enkelt till mottagaren, som jag visste har god tillgång till sand, att själv fixa den detaljen.

Dörrstopp in action

3 kommentarer:

Hannis sa...

Mycket smart!
Och ännu smartare att göra om den lite.
Bättre att ha sanden i en påse=))

Jo sa...

Smart! En sådan borde jag också göra! Eller ett par stycken, de skulle vara bra att ha när man vill hålla barngrindarna öppna. Just nu har vi gummistroppar som vi spänner fast i något i närheten, inte jättesnyggt... :)

Lönnen 13 sa...

Vad smart med blixtlås!
Funderade på om man kanske kan sy i vaxdukstyg så är det kanske lite tåligare mot smuts och väta, kanske att jag skulle pröva sy en jag med.