lördag 12 juli 2014

En tygkasse till, lite rymligare


Jag behöver avverka lite tyg, så att jag får köpa nytt :) och då kändes det helt rätt att sy ytterligare en tygkasse. Jag tycker att det är praktiskt att ha en tygkasse i handväskan, och vill ha lite olika beroende på säsong mm. Det kan med andra ord inte bli för många :)

De jag sytt tidigare har varit olika varianter på en rak platt kasse men nu blev det en större modell, med botten, efter en idé som jag hittade i nån blogg. Jag mäter storleken i antal kuddar man kan stoppa i :) och i de tidigare kassarna går det ner en prydnadskudde och i den här nya ryms det två.

Nysydd större tygkasse

Även den här är hopvikbar men hålls ihop med en "tyglapp" (eller vad ska man använda för ord?!) istället för resårögla som de platta kassarna har. Den är sydd i lite kraftigare tyg än de föregående kassarna så den blir inte lika kompakt när den rullas ihop, och så blir den mer som en "riktig" väska eller bag.

Tygkassen hoprullad

Tyglappen fungerar också som stängningsanordning, som är bra att ha eftersom öppningen är väldigt stor.

Tygkassens stängningsfunktion

2 kommentarer:

Choices by Annie sa...

Jag har sagt det förr, du är magisk vid maskinen. Den här väskan var verkligen fantastiskt vacker, perfekt att ha i väskan och ta upp när man handlar i någon affär eller är på loppis . Jättesnygg.
Kram
Annie

Hannis sa...

Jag skulle behöva gå en kurs i sömnad hos dig!
När jag försöker sy väskor så blir det bara knöligt...
Och jag frustar över symaskinen=))
Den är fin din!