torsdag 17 juli 2014

Knappt igenkännbara knappar


Jag brukar kika på Tradera då och då för att se om jag kan hitta nåt trevligt pysselmaterial och nyligen så fick jag napp på lite knappar.

Men jag måste ha blivit lite fartblind. Fylld av lycka över att fynda lite knappar så tittade jag nog inte så noga på bilderna, och läste kanske inte alls texten... När knapparna dök upp i posten fick jag en smärre chock över hur STORA de var, över 2 cm, och hur extremt gula de gula var och hur väldigt beige de beige var. Jag hade liksom tänkt mig "normalstora" knappar på drygt 1 cm, och knappar som inte var riktigt vita utan en aning offwhite, respektive nån fin pastellgul färg.

Det här var vad jag packade upp.

Stora knappar med stark färg

Vilket egentligen visade sig vara helt i sin ordning märke jag när jag kikade på annonsen igen. Färgerna stämde rätt bra och det stod klart och tydligt att knapparna var 25 och 22 mm.

Men jag beslutade mig för att sätta in en åtgärd. Så stora knappar är ju liksom rena rama taveldukarna så möjligheterna var många. Måla, självhäftande plast, klä med tyg eller som de nu blev, klistra på servett. Det blev ett väldans petande med tandpetare i hålen, kan vara bra att veta, för de ville liksom "växa igen" hela tiden.

Med decoupage så ska ju underlaget helst vara vitt eller annan ljus färg så den starka gula färgen var ju lite klurig att hantera. Det fick bli en randig servett, så det gula blev som extra ränder liksom. Tunt papper och lim är ju inte det mest slitstarka så klart så knapparna kommer att få användas till nån sorts dekoration, inte som vanliga fungerande knappar i nåt plagg.

Eller jo, det går ju alltid att tvätta bort servetten och klä knapparna med tyg istället :)

Knappar med decoupage

3 kommentarer:

Frida sa...

Sv: Hej och tack för din kommentar! Haha, ja men ibland är det de enklaste pysslen som är de bästa (deon).

Ja, 25-kilos-säckarna med betong är sjukt tunga att släpa hem, hade jag inte haft sambon med mig hade jag nog inte klarat det själv, tycker dessutom att den är lite väl grov trots att den heter "finbetong", så jag ska nog testa hobbybetong ändå... kanske går att hitta billigare än på Panduro.

Vad fina knapparna blev! Det måste ha vart himla pilligt att få allt papper snyggt på plats.

choicesbyannie sa...

Men du vad smart. Vet precis hur det är när ögat och budknappen arbetar lite för fort, konstigt att man aldrig lär sig.
Tur du har sådan fantasi att du kan lösa problemen;)
Kram
Annie

Anonym sa...

Ja, det var då fina make ovrade knappar!!! Fina sömnadsalster du får till också!! Har kikat runt lite och är impad! Tack för titten! Återkommer gärna!

/Pia