fredag 20 juni 2014

Mobilfodral med broderi


Jag har sytt ytterligare ett mobilfodral, ett "tandemfodral" :) Alltså ett fodral för två mobiler, den privata och jobbmobilen. Och en lång snodd så att den kan hängas runt halsen, för det är ju så, att när man ska t.ex på möten så har man ju en hel del annat att bära på såsom dator, block & penna och inte minst kaffekopp. Ja då är det ju skönt att inte dessutom behöva bära på mobilerna.

Nysytt broderat mobilfodral

Och äntligen kom jag till skott och broderade lite, som jag tänkt i evigheter (typ ett par år) att jag vill göra, för att det är så fint (när andra gör det i alla fall). Det har bara verkat lite pillrigt och tidsödande och inte heller direkt passat ihop med nåt projekt som jag gjort. Eller vänta nu, jag har ju faktiskt broderat förut, på överdraget till högtalaren. Hmmm, och på en konservburk fast nä, det var väl inte riktigt broderi direkt.

Paisleybroderi på mobilfodral

Jag hittade ett fint mönster på nätet, på en tapet eller vad det var, och gjorde nån sorts avritning med lite egen stil. Rev sen ut lappen och måttade in på tyget. Ritade in den yttersta linjen på tyget och broderade sen, lite sådär på ett ungefär som jag ritat. Har funderat på att sy på lite pärlor också men jag har sytt fodralet vändbart och då skulle pärlorna kanske skada glaset, om jag vände broderiet till insidan.

Broderimönster skiss

Snodden har jag virkat. Först en låååång rad med luftmaskor och sen en smygmaska i varje. I ändarna har jag satt lite pärlor från nåt gammalt armband legat i pärlförrådet ett antal år.

Halssnodd till mobilfodral

Snodden är fäst i öglor som jag satt i kanterna men det gick visst inte så bra... Jag använde ett sånt där band som sitter i nya kläder och som jag alltid brukar klippa loss och spara men hoppsan, det lossnade visst på ena sidan. Nu får jag fundera ut nåt sätt att lösa problemet.

Fästögla för halssnodd har lossnat

3 kommentarer:

choicesbyannie sa...

Du är verkligen duktig du. Brodera är något jag önskade att jag tog mig tid för, ser verkligen vackert ut.

Ja med visst är det så att det är choicesbyannie.com du ska följa och inte den på hemsida24.se det har varit mycket krångel den sista tiden men nu äntligen så tror jag att jag hittat hem;)
Pinterest är som en urklippsbok fast på nätet, allt som jag lägger in i mina fack har jag inte gjort själv utan det är kanske inspiration som jag hittar på andra bloggar, på Pinterset själv eller fotat av från någon tidning. När man väl lär sig pinterst så är det en fantastisk värld och det är inte så svårt att lära sig heller för den delen;)
Jag gillar pillet med pärlor eller kanske är det så att det är just pärlor jag gillar så mycket så jag står ut med pillet. Jag är ju en liten skata som älskar allt som glimmar och glittrar,)

Fin dag till dig och tack för alla kommentarer inne hos mig, skönt att veta att du följt med i alla mina flyttar, tror jag tappat bort ganska många på vägen.
Kram
Annie

Maria - Snickaregården sa...

Gud vad snyggt. Gillar mönstret och pärlor. Sparar ner tipset. Tack :)
Kram Maria

Borgmästaren sa...

Vilken rolig överraskning att hitta din pyssliga blogg! Fint fodral och smart med dubbelfunktionen!