fredag 14 mars 2014

Stå på huvudet, papperspyssel i badrumsskåpet

Hur är det med era akrobatkonster, kan ni stå på huvudet? Jag skulle kanske kunna, med en heeel del övande, men för vissa hjälper inte ens det. Som deon till vänster här, hur mycket den än försöker så kan den bara inte stå på huvudet! Till skillnad från kompisen till höger som liksom har det medfött.

Två deo i olika design

När man är en deo så måste man faktiskt kunna stå på huvudet, annars får man inte lika långt liv som de som kan. Inget huvudstående = tidig tur ner i sopkorgen.

Så för jämlikhetens skull skapade jag ett litet hjälpmedel till "den blåhuvade", kapade helt enkelt av en bit av en tom toarulle. Fult som tusan :) men fyller sin funktion!

Huvudstöd på ena deon

Men för att dämpa fulheten lite :) så klistrade jag på en blommig pappersbit. Inte nåt särskilt genomtänkt val av papper utan bara en bit som jag hade liggande, det ska ju inte bli något långvarigt användande. Och det kunde ju inte gärna bli sämre ;)

Och det här är ett pyssel med återvinning rakt igenom. Rullen, naturligtvis, men även pappret. När jag rensar i tidningshögarna brukar jag riva ur sidor med inrednings- och pysseltips som jag vill spara, sånt som jag samlar i pärmarna ni vet. Men jag sparar också diverse olika bilder och mönster från reportage eller reklam, t.ex bilder på tapet eller kakel. Småbitar bara, men sånt som ändå skulle kunna vara bra att ha liksom, och nån sån bild var det som kom till användning här.

Deons huvudstöd har blivit blommigt

4 kommentarer:

Annika GW sa...

Det är ofta dom enkla ideerna som är dom bästa. Smart och även väldigt fint! Annika

Hannis sa...

Haha, underbart tycker jag!
Vilken bra idé!

Har letat efter spinn men inte hittat något. Tror att fönsterna blir för varma kanske.
Fortsätter att vakta på den ett tag till=))

Loppanpoppan sa...

Vad fyndigt! Älskar sådana här små uppfinningar, att de dessutom är söta skadar ju inte :)

Frida sa...

Men gud så smart! Varför har jag inte kommit på det tidigare? Alltid samma problem när det börjar ta slut och man ska försöka ställa flaskan upp-och-ner lutad mot nåt annat, och så ramlar allt i hela skåpet ut över en... :)