söndag 30 september 2012

Kalaskort

I helgen firades en 50-åring, eller "50-öring" som hon skrev i inbjudan till kalaset :) Present i form av pengar är inte så festligt att ge så då fick fokus ligga på att fixa ett pyssligt paket istället.

Presentasken är gjord med en mall, ritat kontur på tjockt papper och ristat viklinjer med falsben. Blommorna är utstansade i printerpapper i olika färger. (Och bilden blev ruggggigt oskarp...).

Paket med påklistrade utstansade pappersblommor

Och grattiskort. En "3-d blomma" på framsidan, och insidan som jag visst inte fotade... grattistext och gratulanternas namn på lappar som dinglar i paketsnöre - därav den lilla tofsen i vikningen. Och självklart en fastklistrad 50-öring :))

Blomman är inspirerad av ett inlägg som jag hittade hos Petra/Popetotrora för ett tag sen.

Grattiskort med utvikt 3-d blomma

Talet 50 "skrevs" med den här mallen som normalt får agera "tavla" i bokhyllan, och sen fyllde jag i siffrorna med glitterlim. Snudd på olagligt gräsligt ;) Glitterlim är nåt som jag nog aldrig mer trott att jag skulle använda, men jag öste på mycket så det blev lite embossingeffekt och helt ok faktiskt. Fast det tog låååång tid att torka :)


3 kommentarer:

Anna-Karin sa...

Nu har jag läst hela din blogg. Gud vad mycket fina saker du gör och vad du är duktig på att fånga intresse hos din läsare. Nu ar jag bara ett stort problem; vad ska jag ha som sängläsning nu då? Du får helt enkelt skriva inlägg mycket oftare. ;-)
/Anna-Karin

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Så fint. Och roligt att få ett paket någon lagt ner så mycket energi på att göra fint.

Hoppas du har haft en fin helg!

Pysselpralinen sa...

Världens lyxkort! Fint! Och kul att du beskrivit hur du gjort.

Nu blev jag papperspysselsugen!!! :-)