söndag 9 september 2012

Nya kläder, på brandfilten

Inspirerad av tidigare inlägg hos Petra/Popetotrora och Tidsmästarinnan så har nu min brandfilt fått nya kläder.

Brandfilten har tidigare hängt på en krok på hatthyllan i hallen och då kunde den få ha sitt käcka röda fodral eftersom den var dold av diverse jackor.

Ja dold betyder ju som ni förstår också något oåtkomlig... så den skulle få flytta in i köket där den skulle bli lättare åtkomlig. Jag tänkte också säga, kanske ett ställe där den mer troligt kan komma att behövas, men tanken är ju att den inte ska behöva användas, eller hur? :)


Hur som helst, röd kunde den inte vara i köket, av flera skäl. Den ska visserligen hänga på en krok bakom en dörr, men från matplatsen är den delvis synlig, och jag vill inte riskera att den röda färgen ska klibba av sig på dörren! Sånt kan säkert hända med åren, ja för den ska väl som sagt bara hänga där, och inte behöva användas :)

Jag ritade av fodralet fast något större så att det är lätt att trä på, och sydde i samma lite spetsiga form och hål vid öljetten så att det fortfarande gåt att hänga upp filten.


4 kommentarer:

Fröken Pyssel sa...

Supersnyggt! gillar tyget massor!

Pysselpralinen sa...

Väldigt snyggt!
Borde köpa en brandfilt, om så inte bara för att få sy ett så snyggt fodral! ;)

Väskan du visade tidigare är också jättefin! Smart botten. Tror jag ska använda något liknande till en korg/kub som jag tänker sy...någon gång. :)

London är helt underbart! Och betydligt trevligare nu är när jag var där för ca tio år sedan. Hotellstandarden var ca 10 gånger bättre, till samma pris.
Rekommenderas!

E.R.R.Y sa...

Så snyggt det blev! En brandfilt skulle man kanske ha..

Ang. Instagram så är det en app som används via smartphone, ett socialt nätverk bestående av bilder kan man säga. Går alltså inte att länka dit, men i sidospalten på min blogg finns en bild med länk till webversionen där man kan se alla Instagram-bilder, ifall du är nyfiken och inte har nån smartphone. :)

Fröken Fräken sa...

Jajamen, det kan mycket väl hända att en påses tryck inte så mycket längre sitter på påsen utan mer på en garderobsdörr! Det märkte jag när jag flyttade hem efter den däringa badrumsskadan i somras. Och vips blev man tvungen att måla om 11 garderobsdörrar (ja, trycket fastnade ju på en dörr, men målar man en måste man ju måla om alla)Så en brandfiltspåse i tyg ser jag nu är en finfin idé på alla sätt och vis.
Tyvärr har jag ingen sådan filt hemma även om det kanske skulle behövas efter gårdagskvällens förkolningsexperiment i ugnen (jamen vaddå, jag höll ju på att pyssla, inte kan man ha koll på maten då!)