onsdag 5 september 2012

Botten, i väska

Och här kommer en liten guide hur jag sydde botten till "gardinväskan" :)

Som material använde jag kartong från ett postorderpaket och limmade på en bit ganska hård plast klippt ur ett bordsunderlägg. Jag testade att limma med limstift men det gick som synes inte så bra. Bordsunderlägget var lite böjt och trots torkning under tyngder så flärpade det loss, då var det bara att plocka fram det trogna och pålitliga allroundlimmet :)

Jag sydde botten till den gröna väskan på samma sätt som nedan, men med bara kartong som material. Sen har jag klippt en bit av ett sittunderlag som jag lägger under bottenskivan ibland, ifall jag ska bära datorn i väskan t.ex.

Kartong och plast til väskans bottenplatta

Jag klippte tyget med bred sömsmån och extra, ca 3 cm, på ena kortsidan. Sen la jag tyget räta mot räta med kartongen/plasten mellan och sydde med pressarfoten längs kanten. Långsidan och ena kortsidan. Sen tog jag ut skivan, vände "fodralet" med rätsidan utåt och stoppade i skivan igen.

Vik tyget runt kartongen och sy längs kanten

Sen vek jag in sömsmånen på den andra kortsidan och sydde så nära kartongen som möjligt.

Sy nära på andra kortsidan när tyget är vänt

När jag ska sy nära en kant så brukar jag ställa om nålpositionen, himlans smidig funktion. Normalläge/mitten är 3,5 och här har jag satt den på 0, och andra kanten är 7,0.

Inställning av nålposition på symaskinen

Hmmm, jag skulle kanske ha klistrat plasten på den sida där texten på kartongen stod, fast det hade kanske inte gått med Panduros eget zuperlim ;)

Färdig botten till väskan

Inga kommentarer: