tisdag 19 juli 2011

Semestern räddad, jag har sytt! :)

Hot funkade... jag har sytt! så nu får jag ha semester och behöver inte återgå till jobbet. Och så kom jag på, när man syr gör man av med tyg och alltså är det väl fritt fram att köpa lite (obegränsat...?) mer då? Jag har gjort av med... 16 centimeter :)

16 cm delades i fyra remsor och syddes till 1 cm breda (smala) kanaler.

Sy smal kanal
Som vändes med det fantastiska verktyget "loop turner", en bra att ha-grej som jag köpte på sy-mässan förra året, visste väl att den skulle komma till användning. Fatta hur smalt 1 cm är, med sömsmånen inuti också, även om jag klippte ner den till hälften.

Mina kanaler var en tygbredd långa och det var väl precis vad som rymdes på pinnen. Trä på hela tyget, fäst pinnens krok i andra änden, och dra. Och inte bli övermodig bara för att första går bra :) eller andra, eller tredje... Man vill inte tappa taget, i alla fall inte när man dragit mer än nån decimeter tror jag. Min taktik var att hålla sträckt hela tiden, så att kroken inte skulle få minsta chans att tappa taget.

Vändning av sydd kanal
Jag hade haft turen att hitta trikågarn på Panduro-rean som är nu, perfekt stoppning. Det var bara den här färgen på rea och bara ett nystan kvar, men det räckte ju för mig :)

Trikågarn
Loop turner var också perfekt till att stoppa kanalerna. Trä den vända kanalen på pinnen, fästa kroken i tygbandet och för säkerhets skull tejpade jag också runt änden när jag hade fäst kroken eftersom trikå"garnet" ju inte är garn utan en ganska bred tygremsa.

Stoppning av tygband
Simsalabim så hade jag fyra fyllda "tygrör"!

Stoppade tygband
Fyra långa korvar kan bli en... kanelbulle? Här en bild på det fantastiska verktyget.

Loop turner
Flinka fingrar flätar fyra fyllda ffftygband :) Ett skärp skulle det bli.

Jag har tänkt leta fram nåt spänne och göra ett "riktigt" skärp, tills vidare har jag bara sytt över ändarna där tyget tar slut och gjort en knut av de blå banden, och kanske får det fortsätta vara så.

Flätat skärp

8 kommentarer:

Johanna Stålros sa...

Vilket fint skärp- så kreativ du är. Kram Johanna

Rebeccas DIY sa...

Vad fint det blev, väldigt somrigt!

Tina sa...

Tack för hjälpen! Tänkte som så att det skulle vara lätt att lägga på tapet då det är runda hörn på byrån. (det är alltså inte den som är på bilden...) Och jag ska ha den under ett fönster där jag kommer att ha väldigt brokiga gardiner. Ser framför mej hur jag hittar en tapet som är vit men mönstrad... *skrattar* Kanterna tänkte jag ha vita och "innanmätet" rosa... Fast det där med rosa har jag inte riktigt tänkt färdigt. Ska hitta tapeten först.... Och skillnaden på lacken måste väl vara att båtlacken tål vatten... eller...??? ;o)) Tack än en gång för hjälpen!

Hobbykällaren sa...

Att du klarade vända så långa remsor!Skärpet blev helfräckt! Verktyget används ju mest till armband och sånt, och det är ju kortare o enklare,kul att få tips på lite annat också!!
Kerstin

Madeleine Berglund sa...

Hej du pyssliga bloggare ;)

Vilket intressant kommentar du skrev i mitt gästinlägg om perspektiv. Jag är en hejare på att ta bilder ovanifrån har jag märkt, hihi. ;)

Jag köpte en symaskin i våras, en gammal singer, jag ska försöka trä den idag. Undrar i fall jag lyckas, hmm... Kanske något man kan googla i och för sig. ;)

Visst är det trevligt med blomster, men äsch då, några namn behöver man inte bry sig om man lära sig om man inte vill. Blomma som blomma och huvudsaken man tycker den är fin. ;)

Kram Madde

Hannis sa...

Snyggt!
Funderade medans jag läste på vad det skulle bli.
Praktisk pinne, sån kanske jag ska leta efter.

Klart som 17 att jag fegade ur!
Det är du som är datageni, jag tar bara den enkla vägen, hehe.

Nu, tillbaka till symaskinen=))

Anna Eleonor sa...

Hej! Jag läste din kommentar på mitt gästinlägg hos Madeleine Mitt hem och jag. Blomman är någon slags porslinsblomma, mer vet jag inte. Bra fototips också. Tack!

popetotrora sa...

Vilken roligt skärp! Kul idé. :-)

Och visst är det fritt fram att fylla på tygförrådet så fort man gjort av med en liten tyg snutt. ;-)