måndag 25 juli 2011

Mobilsnodd och snoddskärp

Mobil i handväska är svår att hitta (svart mobil... stor väska...), så jag bestämde mig för att den skulle få ett koppel. Jag gjorde en svart snodd av frivolitetsknutar, svart... det var ju färgen som var svår att hitta i väskans djup... Nytt försök med grönt i stället, och mobilen blev klart lättare att hitta i väskan.

Mobilsnodd svart och grön
Köpte en blus som är lite för vid för min smak och tänkte att ett band runt midjan eller för att dra ihop i bak, om jag gör ett par smala hällor i sidorna, skulle kunna lösa problemet. Det blev en till snodd av knutar så klart :) och så några pärlor i ändarna för att få lite tyngd. Pärlor bara för att jag hade så många, men de kommer nog att bytas ut mot tofsar istället.

Skärp av frivolitetsknutar
Alla tre snoddarna är gjorda av broderigarn, svart och grön av halvt garn dvs tre trådar, och rosa av helt garn. För att få den vridna formen gör man bara en av de knutar som en knut (dubbelknut) normalt består av och de görs på hjälptråd.

Snoddar i olika tjocklek
Rosa... pärlor... födde tanken att hotta upp mobilen lite till :) så den är numera bestyckad med rosa band av halvt broderigarn, och lite små pärlor här och var.

Rosa mobilsnodd med pärlor
Mobilsnöret består av en "klassisk" mobilsnodd genom hålet på mobilen, i den fäst en liten karbinhake och i den sitter frivolitetssnodden, som har en liten ögla i vardera änden.

Den lilla metallringen som sitter lite överbliven på karbinhaken ska bort. Den var originalet på mobilsnodden men lossnade hela tiden! fast jag verkligen klämt till den ordentligt efter att ha satt på karbinhaken. Därmed fick den se sig utbytt mot en liten nyckelring.

Mobilsnodd fäste

6 kommentarer:

Margita sa...

Fiffigt

Johanna Stålros sa...

Så smart med ett koppel till mobilen....Kram J

Edith och Jag sa...

Så fina "snoddar" och skärp du gjort. Gillade idéen med att göra hällor och använda ett band till en lite för vid blus. Har nämligen just en sådan blus i garderoben så det måste jag prova.
Tack för kommentar hos mig för några dagar sedan.
Kram Maria

Hannis sa...

Det är sånt där jag skulle behöva göra för att skapa ordning i väskan.
Men istället så sydde jag små påsar att lägga allt inkl mobilen i.
Resultat = hinner inte få upp mobilen innan det slutar ringa för nu ska jag rafsa runt bland en massa påsar och hitta rätt.
Inte smart!

Dom var fina dina snoddar!!
Kan tänka mig att det är snyggt till blusen.

Hobbykällaren sa...

Såna roliga ideer du har...!Mobilen hinner man ju aldrig få upp ur väskan förrän precis efter SISTA signalen..Bra tips!!
Kram Kerstin

Fröken Pyssel sa...

Vilka fina!

Måste väl pinsamt nog svara på din fråga med att själva tasslet köpte jag färdigt. Så pysslig var jag ;-) Satte bara ihop lite pärlor och så på med tasslet :-)