onsdag 27 juli 2011

Landat UFO, kökshanddukar

Ja alltså landat i betydelsen klarat av/avslutat och UFO så klart UnFinished Object, som väl de flesta pysselnördar vet :)

Måste vara ett par år sen jag påbörjade de här kökshanddukarna och jag vet inte varför projektet stannade upp, det enda som återstod nu var att pressa och fålla kortsidorna, de var t.om redan sicksackade.

En anledning att handdukarna blivit liggande kan så klart vara att jag ledsnat på tyget redan innan de var klara... Mjukt och trevligt tyg men inte direkt nåt festligt mönster. Hmmm, kan man ens kalla det mönster? Färger i alla fall, som inte passar in bland det gröna i mitt kök.

Kökshanddukar
Eftersom UFO:t var så gammalt har jag ingen aning om ifall det finns nån liten restbit nånstans som jag skulle kunna sy hängare av men istället för att gräva i tygskåpet tog jag vanligt bomullsband. Fast det kändes lite för vekt och mesigt så jag la ihop dubbelt och lät maskinen få sy några sömmar som den nog aldrig för provat på... Först en söm mitt på och sen bågar längs kanterna, och faktiskt inte helt felplacerade, i alla fall litegrann nästan mittemot varandra :) Nä jag försökte inte ens, det fick bara bli som det ville.

Men symaskinen är sur på mig för att den fått stå stilla så länge tror jag, när jag fäller ner pressarfoten går det så långsamt så jag hinner nästan brygga kaffe innan den landat på tyget ;)

Hängare på kökshandduk

5 kommentarer:

Johanna Stålros sa...

Vissa projekt tar en evighet, de måste få ligga tills lusten faller in så helt plötsligt så gör man ett ryck;) Kram J

Hobbykällaren sa...

Har egenvävda handdukar i rosa, orange o cerise liggande sen min skoltid i Göteborg, och det var inte igår, kan jag säga..
De ska delas o FÅLLAS! Eländes, det blir aldrig gjort, minsann ett riktigt UFO! Hmm kanske det får bli en riktigt lång bordslöpare istället..någon gång blir väl färgerna trendiga igen...?
Kram Kerstin

Margita sa...

Fina handdukar tycker jag, börja gärna att sticka sockar det är kul jag gör det när min fantasi tryter, men man kan välja gladgarn.

Anonym sa...

Här ligger kreativiteten på topp som vanligt ser vi;) härliga kreationer du skapar och duktigt av dig att ta tag i ett UFO för vi vet vad det krävs att göra något sådant;)

Önskar dig en ljuvlig kväll

Fröken Pyssel sa...

Haha, känner verkligen igen det där med att man hinner tröttna på tyget innan man ens är klar :-D

Fina blev dom, dina handdukar!