fredag 12 februari 2010

Det växer, och vänder

Stickningen går framåt så sakteliga. Sakta, sakta eftersom jag bara stickar lite på väg till jobbet, 10 minuter knappt... innan jag byter från bussen till pendeln, sen är det Metro och sudoku som gäller.

Stickning pågår
Det började inte så bra ju, när jag råkade ta vanliga stickor, det blev ju liksom bara en rak bit :-) ingen mössform. Men jag repade upp och bytte till rundsticka och det gjorde susen. Jag har klarat av de första 6 cm med kämpiga aviga maskor och fått vända och köra 4 cm underbara räta (förutom att jag stickar för hårt då).

Men nu har jag kommit till ett vägval, här ska jag byta till tunnare stickor enligt beskrivningen men frågan är om man måste?! Vad är vitsen tro? Och jag följer ändå inte beskrivningen... det skulle vara stickor 6,5 och sen byte till 5 men jag fick inte tag på rätt garn och det jag hittade i en bra färg var mycket tunnare så jag har stickor 5,5 + 4,5 och det känns så fjuttigt att byta till 4,5.

Jag kanske bara ska chansa och köra på med 5,5 för mössan, ja det ska bli en till slut :-) innan sommaren i alla fall ;-) den är ju ett experiment hela vägen... Fel garn, fel stickor... ja då var jag ju tvungen att göra nåt åt själva beskrivningen också, jag chansade och la till 10 maskor och hoppas att det blir en lagom storlek... Om inte annat så har jag i alla fall bevisat för mig själv att jag kan sticka :-)

Stickning av mössa

3 kommentarer:

Elsa sa...

Det är ju helt underbart, du har ju skapat ett alldeles eget mönster!Ska bli spännande att se när den är klar. I min blogg finns beskrivningen på en lätt mössa som du kanske har lust att provsticka, du hittar den i högerspalten under "tips o beskrivningar".
Lycka till! Kram Elsa

Lisbet sa...

Stickflugan har bitit mej också! Har handlat en massa garner i vackra färger... Få se vad det blir, om det blir :)
Din blogg verkar vara riktigt intressant!

Elin sa...

Åh jag önska att jag också kunde sticka. Hoppas din mössa blir bra!