söndag 7 februari 2010

Bara batterier + tappa rätt knapp

Igår blev det ett spontanbesök på IKEA med vännen I och hennes mamma C. Idén kom från mamma C, efter viss tankeöverföring från mig tror jag. Ingen av oss skulle ha nåt speciellt, C bara titta, I kanske knoppar och handtag till nya köksluckor och jag, hmmm batterier och glödlampor kanske. Och glödlampor, dvs en passande energilampa, visste jag redan att jag inte skulle hitta, fattar inte hur de tänker! 40 watt kronljus måste ju ha varit en storsäljare förut men det finns ingen motsvarighet i energilampa. Eller är det så att lamporna som är märkta "max 40 watt" nu plötsligt tål 50 w som verkar vara hoppet från 30.

Men batterier som sagt, till kamerans extrablixt.

Batterier
Första problemet kom på badrumsavdelningen. Såååå söta burkar, men vad ska jag ha dem till?! 7 små burkar i olika storlekar, ah, nåt ska jag nog komma på :-)

Söta plåtburkar
Nästa oemotståndliga, jättefina degbunkar. Den stora är kanske onödigt stor (5 l) men går in i skåpet. Den lilla (2,5 l tror jag) har lite dum form så den kan jag inte stapla ihop med alla övriga degbunkar så det här får väl resultera i nån slags omstrukturering av "plastskåpet"... Ja när jag tittade noga så såg jag en bunke som jag inte använt på bra många år...

Sen köpte jag faktiskt bara några småprylar à 5 kr (tesilar och ministaffli) men för I och C blev det större avvikelse mot urprungsplanen... väggskåp respektive hylla.

Degbunkar

Om ni ska tappa en knapp, tappa rätt knapp, och på rätt ställe :-) När jag kom till jobbet en dag i veckan trillade en knapp ner på golvet när jag tog av mig jackan, sån tur att det hände här och inte ute nånstans tänkte jag. Rätt ställe. Men det saknades ingen knapp i jackan! Efter lite granskande såg jag att det var extraknappen som suttit på tvättrådet som lossnat. Rätt knapp :-)

Tappad knapp

5 kommentarer:

Hannis sa...

Vad är det med Ikea?
Alltid åker jag dit och ska bara ha ljus eller toaborste eller något annat litet och alltid kommer jag därifrån med minst en blå kasse!
Dom har ju faktiskt börjat få in fina burkar, klockor,lådor och annat som man bara måste ha.

Och alltid är det något som är så billigt att man bara måste ta chansen.
Är expert på att intala mig själv att just den chansen aldrig kommer igen, skrattar rått åt mig själv kan tilläggas.

Klart du kommer på något med burkarna!

Call design sa...

Plåtlådorna har jag också, i två uppsättningar. Mönstret är så vackert och plåtlådor måste vi ju ha hemma!

Sara sa...

Hehe IKEA är alltid lika farligt ;) Tycker dom har blivit bättre och bättre på smågrejer... bakskålarna och plåtburkarna var jättefina! :)

Mari sa...

Hmmm! IKEA i lajk!
Va fina de askarna var..ska till IKEA och köpa handtag så då får det bli en titt...

Och just nu skickar jag ut lite av mina fina tapeter jag hade i dator/syrummet till mina bloggvänner så en dag kanske det ligger lite i din brevlåda:-)

Ha det så gott!

Kikan sa...

Oj vad mkt snyggt! Kikar bara in för att meddela att du har en award att hämta hos mig :) KRam Kikan