lördag 25 oktober 2014

Flaska med virkad strumpa, och glasunderlägg

I en engelsk virktidning såg jag en flaska med en jättefin "strumpa". Perfekt! Nåt kul för mig att virka :) och en bra födelsedagspresent. Till vännen I, hon har såna problem att få kallt vatten i kökskranen så hon borde helt enkelt ha en flaska vatten i kylen har jag kommit på. Och när man tar ut en flaska ur kylen, till ett sommarvarmt kök... ja då svettas ju den stackaren rejält, och behöver så klart ett överdrag som fångar upp fukten!

Sen var det ju bara den lilla detaljen att flaskan i tidningen var betydligt mindre än den jag köpt så det gick ju liksom inte att följa virkbeskrivningen. Jag gjorde i alla fall nåt som någorlunda matchade tidningsbilden, fast baserat på mitt antal maskor och vad det var delbart med. Det gick ihop i alla fall, puh!

Flaska med virkat överdrag

Sen ville jag virka några matchande glasunderlägg också. Hittade en trave vita i en låda i köket men hade inte en aning om var beskrivningen finns. Som tur var :) för det var inte alls den modell jag tänkt mig. Hittade sen ett foto på glasunderlägg som jag virkat till mamma nån gång i början av min "virk-karriär". Provvirkade utifrån bilden, men väldigt märkligt mönster. Inte kul. Det hjälpte inte att jag valde en mild grön, till skillnad mot originlen som jag virkat i knalligt grönt och orange.

Gamla glasunderlägg, vitt och grönt

Sökte runt lite på nätet istället och fann något märkligt. Säkert 90% av alla träffar jag fick var samma modell! Och då hade jag fått träff på bloggar i flera olika länder. Så lika bra att inse fakta, det är den här modellen som gäller :)

Sen var ju frågan vilken färg jag skulle välja... Det slutade med 6 olika, de längst till vänster här i raden, och två av varje. De matchar flaskan, och kan kombineras på olika sätt.

Glasunderlägg i en väldans massa olika färger

Och nu kan man ju tro att jag testat alla olika färger jag har... Men näe, det finns några till att leka med :)

Fler färger av garnet

Sen hade jag tänkt komplettera med ett par såna här, mandala verkar mönstret kallas. Men gjorde en tabbe och började virka med en helt annan rosa än jag tänkt så jag nöjde mig med att göra en, och den fick inte följa med i paketet.

Mandala i starka färger

2 kommentarer:

Annika GW sa...

Fint med underläggen som matchar flaskan! / Annika

Lisbet sa...

Jättefint du virkat! Vilken kul idé att virka kjol åt flaska!
Ha det så gott.