söndag 14 september 2014

Blomsterkap och konservburkstrick

Härom veckan gjorde jag några fynd. Var på väg till tygaffären och kastade ett halvt öga på blomsteraffären som jag passerade. Det halva kastade ögat såg en diskret skylt om halva priset på alla gröna växter!

Det första jag spanade efter var ett "träd", myrsine. Behövligt eftersom jag liksom tagit livet av mina tidigare små träd... Så de två små döda blev nu ersatta av ett stort och friskt träd, för ynka 80 kronor.

Myrsine

Sen hittade en ... hmmm, "nåt grönt" :) Har ingen aning om vad den heter. Kostade 30 pix.

Grön växt

Och slutligen två stycken hjärtan på tråd för 25 kr styck. Den i mitten hade jag tidigare, kom bara med i bilden eftersom den var tänkt att använda i ett annat sammanhang.

Alla tre har ju fått konservburkar som kruka och där har jag just kommit på ett litet trick för att få en fin kant.

Hjärtan på tråd i konservburk

Konservburkar är ju bra till mycket, men i väldigt många fall så blir det ju en vass kant på insidan. Ekologiska konserver verkar dock vara just det till 100%, en som jag köpte hade i alla fall jättefin och ofarlig kant, så ekologiskt = återbruk och pysselvänligt verkar det som :)

Alla burkar kan ju inte sparas till pyssel, framför allt inte om de har den där irriterande vassa kanten, så en hel del lämnar jag ju till återvinning. När jag ska lämna till återvinning så får konservöppnaren jobba igen, jag tar bort botten också så att jag kan platta till burken, för att den ska ta mindre plats. Det var då jag kom på Det, att när man öppnar i botten så blir det ingen vass kant på insidan!

Vet inte om det funkar med alla konservöppnare men med röda Clara brukar jag i alla fall få en fin ofarlig kant, och därmed perfekt pysselmaterial.

Konservburk öppnad i fel ände

2 kommentarer:

Choices by Annie sa...

Men du så smart. Det där ska jag tänka på både öppna i botten för finare kant och att öppna upp båda sidor för att kunna platta till konserven så att det tar mindre plats. Så smart... Tack

Väldigt fina blommor du köpt med. Härligt med grönt inne nu.

Fin helg till dig
Kram
Annie

lysmaskan sa...

Fin den mittersta burken va. Bra ide , med botten!

Nu får jag lust att handla blommor.