lördag 9 februari 2013

Frivolitetsarmband, och orkidéflopp

Det har knutits lite knutar igen, och resultatet blev ett stycke armband, med små pärlor.

Det är visserligen pillrigt med dessa små frivolitetsknutar men riktigt så långsamt pysslar jag inte. Det pågår ett par projekt av andra slag som kommer att visas inom kort, just idag har jag faktiskt fäst tåtarna i en annan blå skapelse. Ja, det är ju just det där med att fästa garnändar som oftast gör att det där allra sista i mina projekt drar ut på tiden :)

Armband i frivoliteter, blått ombrégarn och pärlor

Och så var det där orkidén som jag var så glad över att den plötsligt fått liv. Det blev en flopp. Av de få knopparna som kom så slutade två att utvecklas och en vissnade...

Orkidé med vissnad knopp

Resultatet blev en ynka blomma!

Orkidé med en enda ynka blomma

Men övriga orkidéer är pålitliga och blommar fortfarande för fullt.

Orkidé med normal blomning

Blommar gör också nästan min sista amaryllis. En av dem hade nämligen vänligheten att skicka upp en tredje blomstängel som blommade för fullt långt efter tjugondedag Knut. Men förra veckan började den sloka och då åkte åkte den i soporna. Jag vill har vår nu ju och då kan man inte ha julblommor kvar hemma!

Sista amaryllisen i full blom

Turkosa fåtöljen fick agera fotobakgrund :)

Turkos fåtölj som bakgrund till amaryllis3 kommentarer:

Malin på pastill.nu sa...

Hahaha! Men det blev ju EN väldigt fin blomma iaf ;-) *fniss* Mina orkidéer brukar faktiskt blomma ganska bra, och det är ju lite lustigt eftersom jag hatar växter (inte att ha dem, men att ta hand om dem) och alla andra blommor här hemma dör. Men jag tror dom gillar tuffa tag dom där orkidéerna :-D

Jättefint armband du gjort!

VI I FYRAN sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
VITA NYANSER sa...

Hej!

Det var jag som var inloggad som fel person (min klassblogg) och tog bort kommentaren här ovan. Så fina bilder! Den sista var supersnygg! Kul med en kurskompis = )!

Kram L-L