söndag 17 februari 2013

Blommor på rad-sjal, eller vad det ska kallas. Och Syfestivalen

Stolt över mig själv. Har virkat lite blommor till en sjal och jag har fäst trådarna dirrrrrekt. Heeelt otroligt.

Ja sjal som sagt, eller vad ska det kallas egentligen??? Jag såg nåt sånt här på ett ställe och tänkte att det skulle vara kul att göra. Så jag experimenterade fram nån typ av blomma och nej, det finns inget mönster och kommer inte att finnas för den här innehåller en hel del konstigheter, som säkert skulle få varenda syslöjdsfröken att rysa. Som att lägga upp några luftmaskor extra för att det är bra att ha nåt att hålla i... och sen repa upp de som blir över. Ett antal som kan variera från gång till gång... Och en del saker som liksom inte går att förklara på ett begripligt sätt, eller ens på ett obegripligt.

Virkade blommor av melerat garn på rad, en smal sjal


Ja som synes så slapp lampan agera modell den här gången, jag tänkte att en Människa skulle bara bättre för att visa proportionerna så det fick bli jag, ett stativ och en fjärrkontroll.

Längst ner i varje ände av sjalen är tre lite större blommor, de är virkade i tredubbelt garn med virknål nr 5 och övriga är i dubbelt garn och nål nr 4,5. När jag använt tredubbelt garn så har jag tagit från mitten och från utsidan och tredje tråden från en annan färg (förutom på helvita som jag hade två nystan av). Garnet som jag använt är Drops Fabel, vit plus melerade färger turkos, brunaktig och rosa-brun, typ.

När jag laborerade med ordningen på färgerna så fick jag en lite aha-upplevelse. Det kommer mer av de här garnerna kan jag säga...

Virkad blomma till sjal i närbils


Jomenvisst, det var ju Syfestival i helgen! Och snart dags igen, 25 oktober :) Nån gång ska jag sy ett lapptäcke... och då skulle jag vilja quilta nåt fint mönster (på vissa rutor i alla fall). Den här blomman (eller vad det ska kallas) är inprogrammerad i symaskinen som den demades vid men om man inte har det så bra att den inte finns i den egna maskinen, hur gör man då?

Jag har fått för mig att det finns mallar som man kan rita upp mönster med, har jag fel? Om det finns, var hittar man då såna? Annars får jag väl göra som med "regnbågsblomman", använda tallrik, fast nåt mindre då. Eller göra egen mall på nåt sätt?

Fint quiltmönster


Fin bild här va ;) Hoppsan, råkade nog bara trycka till. Men ungefär så här yr blir man ju av att se alla underbara tyger och allt fantastiskt garner. Och inte få köpa nåt. Det ÄR jättekul att plugga men just en sån här dag, som på Syfestivalen eller Fotomässan, så önskade man ju att man hade jobb och en vettig inkomst.

Ähum, jag kunde ju inte avstå helt från att shoppa, tre trådrullar och två små garnnystan. Totalt 50 kr. Men jag hade faktiskt med mig en stor kasse hem ändå, med Stoff och Stils kataloger :) Ååååh jag vill åka dit, men farligt farligt. Sitter med sidan med lintyger uppslagen nu, favoriten, strukturen och alla färgerna. Ååååh. Suck. (Hallå Monika, gå och titta i tygskåpet och garnskåpet, det är fullt! Gör av med det först, sen kan vi diskutera om det skulle vara ok att köpa nåt). Va, var det nån som sa nåt? Jag hörde iiiiingenting :)

Fart och fläkt på Syfestivalen, suddig bild tagen av misstag...

3 kommentarer:

Ann-Sofie sa...

Vad snygg din blomsjal blev. Jag tänker försöka härma den om det är okej.

Hannis sa...

Snyggt!
Stoff och stils hemsida är jag ofta inne på.
Kan tänka mig att det skulle vara på snudden farligt att åka till butiken!
Jag har bestämt mig för att göra mig av med det jag har först.
Hur nu det ska gå till=))

Monica sa...

Tack för fina kommentarer på min sida! :)
Jo, jag kom på sen att man kan använda krympplast till knappar med. Men de är ju som du säger svårt att veta hur stora/små dom blir.
Har ett roligt tips nu på min sida om brythjärtan i krympplast.
http://pysselbacken.blogspot.se/2013/02/roligt-pysseltips-med-krympplast.html
Tittar snart in igen:)
Kram Monica