tisdag 30 juli 2013

Förvaringsburk för stickor, och LimPistolen

Det var en gång ett rör. Fel. Det var en gång en hushållsrulle och en toarulle. Och så levde de lyckliga i alla sina dar. Rullarna alltså, men stickorna var inte så värstans nöjda med sin förvaring. Eller jag var inte nöjd. Blev galen varje gång jag skulle hitta nåt i garnskåpet och den här fula grejen alltid var i vägen, i det proppfulla skåpet. Och rullarna är inte ens ihoptejpade så när jag försökte lirka ut stickorna ur skåpet, så kom bara ena rullen med.

Förvaring av stickor i hushålls- och toarulle

Jag bestämde att något måste göras åt saken. Ett chipsrör skulle kunna bli nåt, bara att klistra på tyg eller papper. Det är ju Jag har ju svårt att slänga saker som man jag tänker kan ha en fortsatt/ny funktion så jag har haft ett par urdiskade rör på lager ett tag.

Det fanns ju risk att burkens ursprungliga gröna färg skulle lysa igenom så jag grundade först med att klistra på vitt papper.

Klistrat vitt papper på chipsrör

Sen tog jag en sida ur en av notböckerna som jag köpte på loppis härom året och limmade på, och till sist några varv snöre upptill och nertill för att dölja den silvriga kanten.

Stickburk och klocka som matchar
Förvaringsburk för stickor piffad med notpapper

Hur laddar man om limpistolen?

Papprena limmade jag med limstift och snöret med limpistol. Men Pistolen och jag är ju inte direkt bästa vänner... Jag tycker ju att limmet torkar alldeles för snabbt, men i det här sammanhanget passade det ju i alla fall bra. Nu har jag då använt limpistolen lite och första limpinnen tog slut, då uppstod den stora frågan, hur gör man då???

Det satt en liten "skrutt" kvar i pistolen men inget mer kom ut genom pipen (eller vad det kan heta). I bruksanvisningen stod inget om hur man fyller på, hur man tar bort den gamla skrutten. Jag satte i en ny pinne bara för att testa lite, men sen gick den inte att ta ut igen. Så jag bestämde mig för att det kanske är så det funkar, att eftersom det inte står nåt om att peta ut resten av den gamla pinnen, bara hur man kommer igång och sätter i en pinne, så är det kanske så man ska göra, bara mata på med en ny? Annars har jag väl sabbat min lilla limpistol nu...

Min limpistol

3 kommentarer:

Tina sa...

Dom få gånger som jag använt pistolen så har jag bara stoppat in en ny pinne i hålet. Och det har funkat bra.

Ann-Sofie sa...

Jag har en pistol av samma modell. Det är bara att mata in ny limsticka efter hand.

Choices By Annie sa...

Välkommen tillbaka du efterlängtade;) japp med limpistolen gör jag likadant bara stoppar i en ny ibland går det bra ibland mindre bra;)
Snygg stickförvaring och det där förklädet var ju jättefint och så smart med den avtagbara delen.
Önskar dig en härlig lördag
Kram